D.I.L.F.

#trikomadaiznenada

Si noseča?
Bo to tvoj prvi otrok? Drugi, tretji, morda četrti? Ali pa morda sestavljaš svoje lastno nogometno moštvo in se bližate številki 11?
Ni važno,  najbrž so občutki sreče pomešani s strahom prisotni vsakič, ko se bliža povečanje družinice – za enega ali več članov.

Poznam kar nekaj žensk, ki bodo letos postale prvič mamice in kar nekaj takih, ki so že navajene biti v vlogi mame – rad opazujem druge in rad pametujem

Zato je čas za tale blog.

Kar tako – tale blog prihaja od mene, ki nimam pojma o materinstvu … Jaz, ki nimam svojih otrok … Jaz, ki sem si nekaj malega prebral na internetu in se odločil natipkati tole … Dobronamerno “pametovanje”.

Saj veš – najbolj pametni smo tisti, ki še nimamo otrok.
Vseznalac mode ON.
_

Najprej bom prestrašil tiste mamice, ki uradno še nimate otrok, imate pa že precej poln trebušček in komaj pričakujete Dan D.

Najtežje preizkušnje namreč čakajo mamice po prvem porodu.
Najbrž se ti bo začelo dogajati že precej prej, a – v kolikor bo vse v redu – ne prav veliko pred prvim popadkom.
Ne govorim o sreči, ko zagledata plusek, ne mislim na čustva, ki vas preplavljajo, ko novico delita z družino in prijatelji. Prav tako ne govorim o nakupovanju vseh potrebščin in predvsem ne-potrebščin, ki sta jih nagrmadila v prostor, v katerem bo kmalu kraljeval vajin otročiček …

Govorim o bližanju roka, ki ti ga je napovedal ginekolog in o prvi paniki ob spoznanju, da ne boš imela časa za spremljanje vseh priljubljenih serij.
Morda pa se še ne zavedaš, da ti bo informacija o tem, kdo je poljubil koga in koga vključuje zadnja zarota v Usodnem vinu, verjetno ušla … Vsaj do takrat, ko bo mali čudež, ki si ga nedavno spravila na ta svet, zaspal in ti pustil nekaj časa, da se posvetiš sami sebi in … ZzZzZ … >>> Zaspala si v trenutku, ko si začutila, da tvoja kepica sreče ne potrebuje tvoje 110 % pozornosti.
Usodno vino? Ha, ha – kdo pa ima čas za te bedarije?
Pa nič več dekliških večerov s samskimi prijateljicami! ZAKAAAJ je svet tako krut?!

No ja, morda pa bi bilo vseeno bolje, da razmišljaš o zamujenih žurih ali pa gledaš v tisto čudo od televizije in se sprašuješ, zakaj je Inja vedno tako lepa, kot pa da razmišljaš o vseh mogočih scenarijih, po katerih bi šlo lahko kaj narobe … Ali pa kar vse narobe? JOOOJ, kaj pa če …

STOP!
Ženske rojevajo že kar nekaj let in obstaja ogrooomna možnost, da boš tudi ti rodila brez večjih komplikacij. V kolikor bi do le-teh prišlo pa zaupaj v naše zdravnike, sestre in ostalo osebje, ki bo skrbelo zate od trenutka, ko boš prestopila prag porodnišnice.

Aja, pa ne pozabi: bolečine, zapleti in vse ostalo – to je itak vse samo v glavi (HEC!).

Velika verjetnost pa je, da boš ena izmed mnogih, za katere bo to najlepši dogodek v življenju – če ne drugače pa zaradi rezultata, ki ga bo vse tvoje mučenje prineslo.
_

No, dojenček je tu. Kaj pa sedaj?
To je to – vse bolečine, strahovi, muke … So mimo (še en HEC!).
Sedaj se vse šele začne – postala si MAMICA!

Poznamo dve vrsti mamic:
a) Tiste, ki so rojevale toliko časa, da so z veseljem sprejele ponudbo babice, ki je z nebeškim glasom sporočila, da bo otroka vzela in ti ga vrnila zjutraj oziroma ob času za prvo dojenje …
b) Tiste, ki so kljub mukam (ali mukicam) odločene, da vsaka prava mama poskrbi za svojega otroka in so vse poskuse za krajo svojega zaklada, zavrnile.
Prva skupina mamic je poleg nekaj slabe vesti dobila tudi zadnjo prespano noč v prihodnjih nekaj mesecih, druga skupina mamic pa … Se bo lahko čez 20+ let, ko bo mali kričač zapustil dom, hvalila prijateljicam, da je zanj skrbela od prve minute njegovega življenja.

Ne bom vas strašil s spiskom težav, ki doletijo (nekatere) novopečene mamice.
Mastitis, premalo mleka, preveč mleka, zaprte mlečne poti, težave s podiranjem kupčka, nespečnost, problemi s popkom … Naj ostanejo problemi drugih mamic – imela boš dovolj svojih in najbolje je, da se soočaš samo s tistimi, ki te zares težijo. Uf, o šivih in musklfibru … Ne bom!

Kakorkoli obrnem, te/vaju čaka kar nekaj nevšečnosti, ki pa bodo izgubile na teži prvič in vsakič, ko boste v roke prijele svojo kepico in se zazrle v njene oči, preštele njegove prstke, se nasmehnile ob nasmešku, ki ga naredi med spanjem in ob vsakem kakcu, ki bo presenetil tvojega partnerja, srečno babico ali dedka … (tisti kakci, ki jih boš pospravljala sama, NISO smešni).
_

Če bi nosečnost prinašala samo zgoraj naštete težave (in tiste, ki sem jih prijazno izpustil), bi človeštvo že zdavnaj izumrlo.
Na srečo temu NI tako!

Nosečnost in materinstvo sta nekaj čudovitega!
Odmisli vse majhne in velike bedarije, ki ti polnijo glavo! Pozabi na vse idiotizme, ki si jih prebrala na internetu, pozabi na vse grozljivke, ki jih je prijateljica slišala od prijateljičine …

BU!
Si še tu?

Rodila si oziroma boš kmalu!
Tvoje telo je ustvarilo nekaj najlepšega na svetu – nič se ne more enačiti z žensko sposobnostjo rojevanja!
NIČ – niti najnovejši BMW ali Iphone 7S – lahko si ponosna nase in na svoj trebušček, ki ti je omogočil, da boš naslednjih nekaj mesecev brisala kakce in bruhce … Hecam se 🙂

Vsi kakci, bruhci, krčki, smrklji … Bodo le majhen delček sestavljanke tvojega novega življenja.
Postala si mama – občutek je … Nimam pojma, kakšen!

Najbrž fenomenalen – če sklepam po vseh nasmejanih mamicah, ki me obkrožajo.

_

Sedaj pa nekaj za tiste, ki ste v preteklosti že rodile …

ČESTITAM!
Si/sta pred popolno priložnostjo, da popravita vse napake, ki sta jih storila prvič (in drugič, tretjič …)!

Pa kar brez strahu, mamice ste zakon – če ti je uspe(va)lo prvič, zakaj bi bilo tokrat kaj drugače?

foto