D.I.L.F.

#tretjič

Odprem oči: ptički se šele prebujajo, ježki pa se že skrivajo v svoje male brloge – še malo pa bo Sonček pobožal vrhove dreves. Rožice nestrpno pričakujejo, da jih pozdravijo sončni žarki in posušijo jutranjo roso z listkov trave. Čisto zares že diši po jutru.
Tri leta nazaj sem v pričakovanju ravno takšnega jutra razmišljal o 1001 stvari. Zbudil sem se pred vsemi ptički in prešteval zvezdice na še vedno temnem nebu: še malo pa se bo cel svet prebudil v prvo jutro odkar sem postal očka, jaz pa …

Večer prej sem spoznal najlepšo punčko na svetu. Vedno sem mislil, da ne bom nikogar imel rad tako, kot imam rad Manco. Joj, kako sem se motil! Ljubim svojo boljšo polovičko in vsak dan znova se zaljubim vanjo (ne glede na to, kako tečna je lahko včasih), a ta ljubezen je le kapljica v morju ljubezni, ki se je rodila 18. julija 2017.
V trenutku, ko sem zagledal svojo hčerkico, sem začutil … ne vem točno, kaj. Ponosen sem bil na naju z Manco – postala sva starša. Preplavil me je najboljši občutek na svetu: neopisljiv občutek ljubezni do majhne kepice, ki me bo za vedno klicala očka. Postal sem fotr!

Pravijo, da nikoli nisi povsem pripravljen na to (da postaneš starš), a sem vseeno mislil, da sva pomislila na vse: otroška sobica je urejena, zaloga pleničk narejena … potem pa je prišlo tisto jutro. Prvo jutro v katerega sem se zbudil z novim nazivom in novo odgovornostjo. Vse kar sem vedel (oz. sem mislil, da vem) se je razblinilo v neviden oblak strahu, ki je spremljal veselo pričakovanje. Bova zmogla? Bom znal biti najboljši očka na svetu? Bom …?

Ob vseh prebrani literaturi, predelanih tečajih, pogovorih z babicami, tetkami in novopečeno babico, sem zmotno mislil, da sem pripravljen.

Danes se spominjam tiste prelepe noči izpred treh let in se nasmiham svoji naivnosti. (še) Danes nimam pojma, kaj točno počnem, a vsak dan začnem s srcem polnim sreče in zvrhanim košem ljubezni za moji dve bejbi.
Danes moja princeska praznuje tretji (3) rojstni dan: VSE NAJBOLJŠE pikica, rad te imam! Danes in za vedno <3

_
(naše celotno popotovanje si lahko prebereš na LINKU)