D.I.L.F.

#TBT-kejkFAIL

Četrtki so neuradno rezervirani za spomine. Instagram in Facebook preplavita dva heštega: #tbt in #throwbackthursday in fotografije iz preteklosti.
… aaampak – do četrtka bo inspiracija za tale post izginila, zato bom malce priredil vsem poznane heštege: #TBT danes pomeni “throwbacktuesday”.
Influencerji lahko počnemo take stvari. Prosil bi vas le, da me ne kopirate v preveliki meri, da ne bomo spremenili svetovnega trenda. #sanjasvinjakukuruz

Včeraj je moja draga prijateljica in Teta za torte Ema iz Emazing Creations naznanila, da je zaročena! Seveda sem takoj pomislil na zagato, v katero jo je spravil bodoči mož: kdo jima bo naredil poročno torto?!
Tisoč in ena tetka v Sloveniji peče torte, a katera bo tista, ki bo ustvarila torto za najboljšo Tortarco na svetu?

V mislih sem imel ogromno znanih in manj znanih imen, ki se pojavljajo v svetu tort(ic). Milijon in ena pekarna, tisoč pekarskih ateljejev, sedemsto s.p.-jev in nekaj takih, ki tortičarijo na črno … Vsi so dobri v svojem početju, a vsakemu nekaj manjka. Že jaz (kreten za torte) se tako obremenjujem s torto, ki jo bom videl samo na fotografiji …, kakšen stres bo to šele za Emo, ki ve, da bi najboljšo torto zase naredila sama …

*FLASHBACK*
Tresem se, ko se spomnim vsega stresa, ki ga je prinesla izbira torte in ostalo sranje, ki spada k organizaciji poroke …
Dobro se spomnim trenutkov, ko sem na internetu našel popolno torto za najino poroko. Preprosta bela torta, tri nadstropja in malce okrasitve s sivko … Aaah, kako je bila lepa.

Takoj sva vedela, da hočeva TOČNO takšno torto!

Na posestvu, kjer sva se nameravala poročiti, sva vprašala za priporočila v zvezi z okoliškimi ustvarjalci tort. Poročila sva se namreč bogu izza leđa, zato nama je bilo logično, da bi torto naročila pri okoliški slaščičarni. Priporočili so nama neko “to je dbest slaščičarna daleč naokoli” slaščičarno.
Najprej smo se slišali po telefonu in ker je bilo slišati obetavno, sva se zmenila za sestanek. Odpravila sva se tja, da se pomenimo o detajlih. S seboj sva imela zgornjo fotografijo.
Sestanek je potekal kot po masleni kremi, zato sva z optimizmom pričakovala njihov odgovor – šefica nama je namreč rekla, da bodo naredili poskusno torto in nama javili, kako je šlo.

Štirinajst dni kasneje sva prejela email z naslednjo vsebino:

Pozdravljeni,
pošiljam vam slike poskusne okrasitve torte na način kot ga želite vi, ni popolnoma identična, smo se pa zelo potrudili, prosim vas za potrditev, če vam je okrsitev všeč ( govorim o okrasitvi brez naših rožic ), povedati vam še moram to, da če želite imeti na torti sivko, le ta naj bo sveža in ne posušena, ker se bo lomila in lepila na ticino maso.
Glede okusov, prevoza in plačila pa bi vas prosila, če se lahko zglasite najmanj teden dni pred dogodkom, da se dogovorimo in potrdimo vaše naročilo.
Hvala vam za zaupanje in naročilo, se priporočamo, lepe pozdrave, kolektiv slaščičarne *****.
Prosim, da še enkrat prebereš zgornje besede. Osredotoči se na besede “ni popolnoma indentična”.
Zdaj pa še enkrat poglej sliko torte, ki sva si jo midva zaželela:
Sedaj pa to fotografijo primerjaj z njihovo “kreacijo”:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

 

Skorajda identična, kajne?

Najbrž je jasno, da sva se odločila za drugačno rešitev?
Poroka je bila super, torta pa tudi … Oh, ja – spomini!

… kaj sem sploh hotel povedati?
Aja! Draga Ema in njen lubček, upam, da najdeta eno fajn tortarco!
… pa veliko seksa (= sreča, zdravje, itd.)!