D.I.L.F.

Štiri tedne NI en mesec!

A veš un, k si Marija, pa že skor dva taužnt let razfakavaš na 15. avgusta, k ga tko like pol sveta praznuje kot tvoj dan oz. dan Marijinega vnebovzetja …
Pol pa pride ena tamala pa ti spizdi vs spotlajt, ker je na “tvoj” dan pač stara 4 tedne … No, a veš? 

________________________

Danes je 15. avgust – dan, ki ga milijoni po svetu še iz “apostolskih časov” praznujejo kot dan Marijinega vnebovzetja oziroma dan, ko je bila Marija “vzeta v nebesa” …

Mi (KTB) pa danes praznujemo 4 tedne, odkar se je rodila najlepša punčka na svetu, Marija sodobnega časa, devica do 29. leta (in/ali poroke), zaščitnica ubogih, matematičarka vesolja in nobelova nagrajenka za mir … Ni prišla iz nebes, samo videti je kot angelček … JULIJA!

OK, dost’ heca … Kaj vse smo počeli v zadnjem tednu? A te kej firbc??? Ne? 

________________________

Prvi dan in prvi teden sta že tako daleč, da se komaj spomnim, kaj vse se je dogajalo!

Pred nekaj dnevi sem dojel, da praznovanje 4. tedna starosti NI enako praznovanju 1 meseca starosti – pač čisti mindf*ck.
Logično, kajne? Vsi vemo, da je 4×7=28 in če nisi rojen ravno 1. februarja, to pomeni, da po 4 tednih NISI star 1 mesec.
No, vseeno sem bil kar malo zbegan, ko sem gledal v Milestone kartice in se čudil, zakaj namesto “Danes imam 4 tedne” ne piše “Danes imam 1 mesec”.

Seveda sem na glas zapametoval, Manca pa me je le čudno gledala in se praskala po mestu, kjer jo tišči poročni prstan – kot da bi v mislih razmišljala o tem, KAKŠEN je razlog, da sva se midva poročila … “Jbg, babe – zdej je že prepozn! U’r all mine! Buahahaha!”

________________________

Za nami je 1. mesec  so prvi 4 tedni.

Prvi štirje tedni Julijinega obstoja = najboljši štirje tedni mojega življenja!
No, morda kakšna ura vmes, ko je tamala vreščala, kot da bi jo obsedel hudič, ni bila my favourite – gledano v celoti, sem pa trenutno res najsrečnejši očka in mož in prijatelj na svetu!

V našo idilično rutino, ki je bila sestavljena iz hranjenja, kakanja in lulanja ter ogrooomno spanja, se je prikradel čas med 17. in 20. uro, ko vsak dan sproti podoživljamo koncert mladenke, ki s svojo barvo in močjo glasu navdušuje vse prisotne in tudi tiste (vsaj) 7 nadstropij višje, do kamor (preverjeno) seže njena simfonija “NEEE-jev” in “WAAA-jev”. Da, tudi sosedi uživajo z nami in NE, duda ne pomaga.

Teden se je začel z visokimi obiski.

BeFunkyCollage(3)

Še zadnji dedki in babice so prišli na pestovanje malega zakladka – JA, pri nas je to kar velik dogodek, ker sem prvi v “familiji”, ki je dokazal, da zna operirat s svojim lulčkom.

________________________

Po obisku dveh srečnih dedkov je bil čas za KOPANJE!

Popek se je že zdavnaj zacelil, sedaj pa se je tudi že posušil in je oh-in-sploh čudovit, zato nas je ponovno obiskala patronažna sestra, kar je pomenilo, da je Julija prvič okusila čare kopanja.
Imamo super patronažno sestro – še mojim šalam se (včasih) nasmeji.
“Aha, se pravi, kot da bi mariniral piščanca?” sem se pošalil, medtem ko je milila Julijo, ki se očitno zelo rada namaka … in uganja norčije (poskrbela je za nekaj “whirlpool” mehurčkov), malo manj rada pa ima brisanje in umivanje obrazka, kar smo pa vedeli že prej.

20863785_1094370497361630_701508277_n (1)

________________________

Čista in dišeča štručka je bila več kot pripravljena na obisk tet, stricev in babice na Koroškem, kamor smo odšli na še en Piknik za Julijofejmička!

“A je skos tk pridna al doma bol šraja?” (kar v prevodu pomeni, da je nekdo izrazil navdušenje nad pridnostjo moje male punčke) je bilo v malce predelanih različicah kar glavno vprašanje dneva, ki je ponavadi sledilo izjavi: “Šikana je pa ko mama!” (kar v prevodu pomeni, da so vsi lažnivci).

Po neverjetnih količinah domače potice, domačih piškotov in domačega pujska izpod peke sem se v napol snu z zadnjimi močmi splazil v avto, pomahal žlahti v slovo in zaspal do parkinga pred blokom – je fajn imet ženo, ki doji!

BeFunky Collage (2)

________________________

Teden je naokoli, dogodivščin pa kar ne zmanjka! Me prav zanima, kaj nas čaka v naslednjem tednu!

UUU, saj res! Danes prvič stestiramo nosilko – gremo v lov za robidami!
Report sledi, sneak peak preview pa si boš lahko ogledal/a na Instagram Story-u!

 

PA NE POZABI NA JULIJINO NAGRADNO IGRO! SAMO ŠE DANES (torek) IMAŠ ČAS ZA SODELOVANJE! PODARJAMO KNJIGE “Zdrava prehrana za nosečke” IN ČUDOVITE “All star” COPATKE!
KLIK, KLIK!

20770204_1402982149785370_4976500299802656178_n

WEEK by WEEK

________________________

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____