PARTY MIX

SEKSSS 24/7!

Kolikokrat na teden pa vidva seksata?
Dvakrat? Trikrat? 5-krat ali večkrat? Enkrat na leto?

Nedavno je bilo na Oopsi.si objavljeno vprašanje, na katerega je odgovorilo kar nekaj Oopsik. Moram priznati, da so me nekatere številke zares presenetile.

_

Pravijo, da so moški vedno potrebni, ženske pa so tiste, ki celo zadevo malo bremzajo. Jasno je, da gre za posploševanje, ki nikakor ne odraža neke realnosti oziroma povprečja.

Veliko je parov, kjer je ravno ženska tista, ki ima močnejši libido in mora ona “fehtati” svojega moškega, da ji nameni nekaj minutk v postelji (ali kje drugje).

Vsak posameznik ima namreč svoje potrebe in tako je tudi pri seksu.
Partnerja imata vsak svoj libido, svoj “urnik” in svoje želje ter potrebe. Njuna “dolžnost” pa je uskladiti njune želje na način, da bosta oba najbolj zadovolj(e)na.
Na prste mizarjeve roke bi lahko preštel pare, kjer sta partnerja tako usklajena v svojih seksualnih potrebah, da nobeden od njiju nikoli ne čuti pomanjkanja.

Nekateri seksajo večkrat na dan, drugi dvakrat na leto …
Težko je govoriti o tem, kaj je normalno in kaj ne, še težje pa je razložiti, zakaj je temu tako.

Zakaj (ni)sta kot zajčka med paritveno sezono?
Je s tem kaj narobe?

Najlažje je obsojati druge in “verjeti v svoj prav”, zato je veliko tistih, ki zagovarjajo seks 5-krat na dan in še več tistih, ki pravijo da seks sploh ni najbolj pomembna stvar v zvezi.
Kdo ima prav?

Seks …
Najprej je treba vedeti, da že samo besedo “seks” vsak tolmači drugače.
Za nekatere je seks mogoč samo z nekom, ki ga imaš rad in mu zaupaš, drugi pravijo da je seks lahko tudi samo praznenje jajc oziroma čiščenje pajčevine z …

Potem pa so tu še vsi drugi dejavniki, ki vplivajo na pogostost spolnih odnosov.
Sta mlada/stara, sta par/ljubimca, sta (dolgo) v zvezi ali “ledig”, imata otroke …

Kmalu pridemo do vprašanja o kvaliteti: seksata pogosto, ampak eden od vaju ne doživlja orgazmov? Je seks super, ampak prekratek/predolg?

In še hitreje do razlogov, ki lahko potrdijo ali negirajo vsako od teorij, ki smo jih (morda) razvili …
Ti je privlačen, ga moti tvoj celulit, imata različne želje glede prihodnosti …

Na naš seks oziroma pogostost le-tega vpliva neverjetno veliko število dejavnikov, zaradi katerih bi pomislili, da je vsaka številka nad 1-krat letno nenormalno visoka.

No, pa smo spet pri “normalnosti”.