D.I.L.F.

SANJSKI MOŠKI

… in malo manj sanjske ženske.

Sanjski moški leta 2021 je Gregor Čeglaj – postavni lepotec, ki se je odločil za precej nekonvencionalen način iskanja popolne družice, s katero bi si ustvaril družino.
Gregor je več kot le še en nadnaravno nabit seksi fuzbaler s popolno frizuro, ki za čudovitimi učki skriva nežno in romantično dušo (o čemer priča tudi njegov tatu, na katerem piše “Amor”). Je namreč nadnaravno nabit seksi fuzbaler s popolno frizuro, ki za čudovitimi učki skriva nežno in romantično dušo, ki se je odločil, da svojo ljubezen poišče na najboljši način vseh časov: prek oddaje Sanjski moški.
JA, KONČNO se je začela nova sezona resničnostnega šova Sanjski moški, ki ga bomo lahko na POP TV spremljali vsako soboto in nedeljo zvečer.

Še preden pa se vržem v analizo dogajanja v prvih dveh oddajah, pa velja prebrati naslednjih nekaj odstavkov.
Ob gledanju takih oddaj se moramo zavedati, da sanjski moški ne potrebuje 9278 vrtnic, Petra Polesa, 339 snemalcev in vseh ostalih v ogromni ekipi POP TV-ja, da bi našel svojo sanjsko žensko.
Tip je (na videz) popoln! Lahko so ti bolj všeč svetlolasi hipiji, a ne moreš reči, da Gregor Čeglaj ni lep. No, lahko rečeš, da je božanski oziroma SANJSKI! … zato je čudno, da potrebuje pomoč pri iskanju ljubezni oziroma nam mora biti jasno, da gre pri takem šovu za nekaj drugega.
Nenazadnje je Gregor bivši MISTER COSMOPOLITAN, zato gre sklepati, da mu prepoznavnosti in mošusa ne manjka?

Verjetnost, da bo med 18 ženskami, ki so mu na voljo, našel popolno partnerko, so tako skorajda nične. Tega seveda tudi nihče ne pričakuje – razen tistih najbolj naivnih romantikov, ki naročajo prek Top Shopa.
Tega se zaveda Gregor, tega se zavedajo tekmovalke, tega se zavedajo producenti in tega se zavedamo gledalci oddaje … a vseeno gledamo, navijamo za Gregorja in kandidatke, se hihitamo in jokamo skupaj z njimi, ter komaj čakamo naslednji teden, ko bo Sanjski nadaljeval iskanje ljubezni.

Osemnajst sanjskih?

V šov se je prijavilo več sto žensk, ki “iščejo ljubezen”, a glede na osemnajsterico izbranih kandidatk, Gregorjev okus ni bil edino, kar je botrovalo pri končni izbiri le-teh. “Sanjski moški” je pač oddaja, ki mora privabljati gledalce, gledalci pa obožujemo dramo.
Zato so se med izbrankami “znašle” tudi nekatere kandidatke, ki jih gospod Sanjski najbrž sam ne bi izbral? Tukaj velja omeniti večni sovražnici Sanjo in Lauro, ki sta po zgodbi o siru odprli novo poglavje v knjigi štajerskih razprtij: pitje kakava – prva najbrž ne pada na fuzbalerje, druga pa je slovenska verzija Snooki. Izpostavil bi še 39-letno Carmen in Gregorjevo bivšo “prijateljico” Laro – tudi njiju najbrž ni izbral Gregor, čeprav je na koncu podelil vrtnico tudi … Ne, ne – nismo še tam.

Vsaka izmed osemnajstih kandidatk je imela neko taktiko, s katero bi se Gregorju prikupila do te mere, da bi ji ponudil vrtnico in priložnost, da se bolje spoznata. Nekatere so svoje načrte uresničile do potankosti, druge je premagala trema, tretje pa … Kaj dfu*k je razmišljala Lara?
Kaja je prinesla pravo nogometno žogo (in rahlo osramotila sanjskega nogometaša), Snooki je poskrbela za drugačne žoge, Ana je pokazala rit, Elena mu je prinesla babuško, Jasmina pa solze. Nina se je pohvalila z eksanjem neke zelene brozge, Anja je izpostavila ljubezen do otrok, Janina je ves čas govorila o fotru, Mary ga je očarala s čudovito obleko in iskrenostjo, Sandra pa z rdečo pričesko. Nina R. mu je prebrala misli, Polona mu je zastavila uganko, Pia pa ga je prestrašila s svojimi groznimi nohti (se je ustrašil, da mu bo počila žogo?). Sanja se je pripeljala z motorjem, Carmen pa ga (nas?) je šokirala z ogromnimi ustnicami.
Lara Samanta in Anja sta bili preveč pasivni, kar se jima je maščevalo na koncu oddaje. Peter (Poles) je nekajkrat poudaril Gregorjevo “sanjskost”, Gregor je ves čas govoril o družini, se hihital in delil komplimente, na koncu pa še vrtnice. To je na kratko vse o prvih dveh oddajah.

Domov so se spokale Lara Samanta, Anja in Lara. Dve nezanimivi in ena že preizkušena? Morda pa bo Gregorju še žal, da ni izločil kakšne druge, a brez skrbi – priložnosti za “adijo” bo še dovolj.

Favoritk (še) nimam, morda sta mi še najbolj všeč Pia (ker nikoli ne utihne) in Nina S. (ker je streljala šale). Seveda pa se noro veselim novih dogodivščin Laure in Sanje.

Vrtnice in vino

Kot se je izkazalo že pri kar nekaj resničnostnih šovih, je komentiranje iz kavča morda celo bolj zanimivo od glavne oddaje.
Zahvala gre predvsem precej posrečeni izbiri komentatorjev. Luka in Maruša ter Ajla in Nuša so popolna izbira za komentatorje! Mlad parček in nasmejani prijateljici so pristni, smešni in zanimivi!
Razumem, da so producenti vse upe v hvatanje screen timea starejše populacije položili v roke Milici in Bojani, a je slednja (zaenkrat) preveč tiho in s tem nezanimiva za gledalce.
Pohvale za uspešno skopiran koncept in dokaj solidno izvedbo le-tega. Komentatorji so presenetili na pozitiven način in v sago Sanjski moški prinesli prepotreben kanček humorja.