PARTY MIX

Sanjski moški E15: PRASICA!

V uvodu 15. oddaje Sanjski moški najprej še enkrat pogledamo cmočkanje Gregorja in kar petih deklet, ki so do sedaj privolile v pregled mandljev. Anja, Kaja, Ana, Nina R. in Mary so tiste srečnice, ki so že izmenjavale slino s Sanjskim žvaljatorjem.

Že nekaj sekund zatem Polona (spet?!) joka, Nina pa s solznimi očmi razlaga, da je ničvredna. Anja bo še enkrat več snobovsko ločila punce na “take, kot je ona” in “take, kot ona ni”, Pia bo jokala od veselja in … UF, DANES SE BO PA RES DOGAJALO!

Novo jutro, nov dan: dekleta na kavču klepetajo o tem in onem, Laura pa prepeva “Što je danas ljep i sunčan dan …”, ker je nadvesela, da je Sandra izpadla iz šova. Polona se nasmiha, dekleta iz Maryjinega klana pa ju obstreljujejo s pogledi.

Medtem ko Laura razlaga, da je odhod Sandre prinesel sonce, v hodniku nekaj zacinglja: Polona odhiti po pismo, v katerem Gregor eno izmed punc vabi na zmenek!
Seveda je Polona prepričana, da je ona tista, ki gre na zmenek v dvoje …

V pismu piše: “V ljubezni se največkrat zataknemo v plitvinah, zato danes preveriva, kako globoko lahko greva …” in medtem ko vsi razmišljamo, o kakšnih analnih dogodivščinah je govora, Polona stopnjuje napetost, preden pove, katera gre na zmenek.
Na zmenek gre P…ia!

Dekleta so presenečena, Polona je razočarana … Aja, Polona še NI bila na zmenku v dvoje!

V naslednjih 3 minutah dekleta 10x rečejo “plitvina” in “globina”. Počutim se neumno … pa sploh nisem jaz tisti, ki razglablja o plitvinah in globinah, ki so plitve in globoke.

Anywho … Pia pobaše nahrbtnik in se odpravi na zmenek.
Gregor razloži, da je Pio povabil na zmenek v plitvine (here we go again), ker je z njo doživel že zmenek v letalu, kar je nasprotno od … plitvine? Globine? Um …?

Oblečen v Ferrarijevega pit-stop mehanika čaka na svojo izbranko. Pogled nanj nasmeji Pio, Gregor pa ji razloži, da še ni bil v jami. Pia ga vpraša, če ni hodil v šolo – kjer so nas vsako leto vlekli po Postojnski jami – ta pa ji razloži, da je hodil v šolo, v jami pa še ni bil. Navdušeno poskuša nahajpati Pio, ki pa gleda samo v njegovo čelado, ki ga dela še bolj smešnega na pogled.

Odpravita se v jamo, kjer jima jamarski vodič v roke preda prasico, v kateri so jamarski namigi. Nerodno ugibata izvor in namen predmetov v prasici, Pia pa v kamero pove, da sta z Gregorjem precej neinteligentna in smotano tupa. Z nekaj namigi jima končno uspe usposobiti karbidovko, ki jo je Gregor namontiral na čelado (da se Pii ne vžgejo podaljški).

Šla sta v dele jame, kamor takšni nohtki še niso šli nikoli prej …
Kot nek Indiana Jones (tako se je sam opisal) raziskuje jamo v družbi Pie in vse gre kot po maslu … potem pa pridejo do plezanja.

Že pri oblačenju plezalnega pasu lahko opazimo Piino živčnost, a je mladenka precej dobra v skrivanju čustev. Za živčnim smehom je namreč skrivala grozen strah pred plezanjem v neznano. Medtem ko je Gregor užival v pozibavanju na vrvi, je Pia “šitala pentse” na svojem štriku.

“Nikol več ne bom šla s tabo na zmenk!”
Prestrašeno zmrzne v steni in ko smo že mislili, da bo potrebno prerezati vrv, da pade v vodo, se je spomnila na svojo psičko, ki ji je dala moč, da je zbrala pogum in splezala po vrvi.
PIA, I GET YOU! Višina sucks!

Pia joka, da se ni počutila varno in spomnim se trenutka, ko sem visel na mostu v Peroju. Skakali smo z mosta in po spletu nesrečnih okoliščin sem v solzah obtičal na vrhu 2,5 visokega mosta … #pussyboy … a takrat nisem imel zraven Gregorja, zato svojega strahu nisem premagal. Tudi misel na Zoyo mi ni pomagala in osramočeno sem splezal nazaj na most.

Na dnu jame se še vedno tresoča Pia in sanjski Gregor objameta. Zlezeta v čolniček in Pia odvesla v neznano. Kmalu Gregor prevzame veslo in zabijeta se v steno: “Pazi glavo!”.

Med objemčkanjem se kislo nasmeškata, Pia pa pove, da misli, da Gregor bolj pali nanjo, kot ona nanj.

Vodič ju odpelje do rajskih vrat, ki sta v bistvu dva stalag…kamna, ki rasteta iz tal. Tukaj se ljudje radi objemajo in poljubčkajo … AWKWARD MOMENT TIME: Pia pove, da je Gregorju razložila, da je poljubljanje intimna stvar in da it’s not gonna happen!

Mogoče je pa res med snemanjem oddaje imela fanta? #GOSSIPTIME

Še pol dneva hodita po jami in se čudita lepotam podzemnega sveta. Šla sta tudi na vlakec, kjer se je Gregor še malo trudil, da bi med njima preskočila kakšna iskrica, a mu ne uspe. Ne najde razloga za Piino hladnost … AS I SAID, MOGOČE JE PA RES IMELA …

Preoblečeta se in gresta jest. Še preden pa prideta do krožnikov, Gregor Pii (spet) preveže oči in jo pelje na skrivno mesto. Ko odstrani prevezo zagleda svojo psičko in plane v jok. Solze sreče ji tečejo po obrazu, ko se stiska s svojo ljubico.

Ko sedita na kavču Pia pove, da ji je bilo težko plezati. Gregor ji je razložil, da mora komunicirati z njim, ona pa mu zaupa, da se je bala, da jo bo skenslal, ker ne mara plezanja. LOL, Pia – skesil te bo, ker ga ne žvaljiš, ne zato, ker ne maraš plezanja!

Gregor Pio vpraša, ali se po njenem med njima kaj razvija. Ker dobro ve, kaj mora reči, mu pritrdi. Sledi še en awkward objemček in vedno bolj se nagibamo k temu, da bi verjeli, da ima Pia fanta. Hec, no! KDO je sploh rekel, da ima Pia fanta? Ja, CARMEN! KDO? Ja tista gospa … mami od Polone!

Kakorkoli že … PIA je dobila vrtnico! BREZ ŽVALJENJA!
Uf, bosta Kaja in Anja kisli … No, pa Ana in Nina. No, pa ostale. No … Babe pač!

Pia privrtničari v hotel, kjer jo zasujejo z vprašanji.

Še preden karkoli pove, se derejo ena čez drugo (kot kure) in Pia se zadere: “A LAHKO POČAKATE?!” in opiše njun zmenek. Malce je zadramatizirala, ker je bil “prepad”, v katerega sta se spustila, dejansko globok 3 metre, a strah ima velike oči, zato ji je oproščeno.

Ana in Polona v kamero povesta, da je Gregor super in da je Pia zaj*bala, ker je mislila, da mu odkritost ne bo všeč. Polona pa nam še zaupa, da tudi ta zmenek njej ne bi bil všeč … kot vsi tisti, ki so se že zgodili.

V naslednjem kadru Nina S. bere novo pismo. Gregor na skupinski zmenek vabi … Nino R., Anjo, Kajo, Tjašo innn Lauro!

POLONA JE SPET IZPADLA! … iz zmenka – v oddaji je šeee vedno.

Nekje v pismu so omenjene ovire, zato je Laura sklepala, da gredo na konje … no niso šli.
Čas je bil za skupinski izziv! Gregor in dekleta bodo morali premagati oviratlon. Team work in sodelovanje od začetka do konca bodo eni od tekmovalk prinesli kratek zmenek z Gregorjem.
Peter dekletom razloži, da nahrbtniki, ki so jim jih podelili, predstavljajo čustveno prtljago iz preteklosti, ki jo morajo pustiti za sabo. Vsaka je dobila flomaster in belo ploščico, na katero je morala napisati svoje travme.

… mogoče so nekatera dekleta dobila premajhne ruzake? #damaged

Večina deklet je bila prevaranih, Nina R. pa je bila tudi žrtev fizičnega nasilja.

Čeprav so dekleta v oddaji že govorila o svojih preteklostih in o tem, kako so vse prebolela in pozabila, je jasno, da so še vedno prizadeta in da je bolečina še prisotna.

Sledi jokanje Nine, ki ga prekine Laurino jamranje čez Tjašo.

Po reklamah se vrnemo na skupinski izziv, ki bo Gregorju razkril nekaj skrivnosti deklet, ki nam pokažejo, da imajo vse kar nekaj čustvene prtljage. Če bi šle na avijon, bi vse plačale za dodatne kovčke wink-wink!

Prva ovira, ki so jo morale premagati je “kurja lojtra” (hahaha, pun intended).

Potem so sestavljale kocko in se vmes skorajda skregale … tudi z Gregorjem. Na koncu jim ni uspelo, a so se odločili, da jim je uspelo, čeprav jim ni.

Tjaša gre v nos Lauri, Laura pa nam pove še, da je našla najbolj pomemben del kocke (ena od ENAKIH 6 ploskev) in reees lahko vidimo, da včasih svet vidi malo drugače kot ostali.

Naslednja ovira je kanalizacijska cev, ki bo pokazala, katere tekmovalke imajo strah pred tesnobo. Najprej gre Gregor, ki skozi cev pomaga še zelo prestrašeni Anji.

V cevi se skrivaj poljubita, kar opazi Tjaša. Anja se počuti posebno, ker se je na skupinskem zmenku poljubil z njo … ziher zato, ker si mu v tak izziv, Anja? Ali pač zato, ker mu nobena ni nastavila, medtem ko so ostale zraven? Ko sta prišla iz cevi ji je namreč namenil le prijateljski objem. #wellplayedGman
Ostala dekleta niso imela težav z lezenjem v temno cev, Laura pa je potrebovala nekaj Gregorjeve vzpodbude. Zlezel je za njo v cev in v temi sta se krohotala kot … super prijatelja. #friendzoned

Skupaj so premagali oviratlon in … gledamo Polono, ki kliče domov. Pogovor z njeno mlajšo sestrico, ki ji je Polona mamica (don’t ask, we don’t understand either) jo spravi v solze. Vsi se pogrešajo in jokajo in Polono pove, da se počuti, kot da ji nekdo krade čas z njo …

TVOJA SESTRA JE? Cel lajf jo boš še gledala.

… SPET SMO NA OVIRATLOOONU!
Čaka jih še plezanje po blatu! Prva se zažene Nina R., druga gre Laura, sledijo pa ji še Tjaša (ki jamra), Kaja in Anja. Zadnji gre v blatno čorbo še Gregor, ki je v želji, da svoje bleščeče bele majice ne bi umazal z blatom, uničil nahrbtnik.

IZZIVA JE KONEC! Odvrgli so svoje ruzake in bremena ter se počutili svobodne. Umazani in mokri sedijo ob ognju in v krogu delijo svoje skrivnosti iz preteklosti. Nina R. jih ne posluša, ker misli samo na svoje travme.

FIZIČNO NASILJE JE FAKIN IDIOTIZEM IN BI MORALO BITI ZAKONSKO PREGANJANO! Tko legit, ne samo neko sranje o prepovedih približevanja ipd. zadeve. Moški in/ali ženske, ki so nasilni do svojih partnerjev (in/ali otrok …), so največji bedniki na celem svetu!

Žalostno je gledati Nino, ki še vedno išče neke izgovore za dejanja svojega partnerja. Upam, da po oddaji poišče pomoč in/ali sama predela zadeve do konca, ker v tej oddaji lahko vidimo, da je še daleč od tega, da bi zadeve prebolela ali pozabila.
Nič ni narobe s tem, da poiščemo pomoč, kadar jo potrebujemo! Obstaja 1001 način za prebolevanje travm in vsak naj izbere tistega, ki mu najbolj ustreza. Važno je le, da ne tlačimo čustev in občutkov, ker tako delamo škodo sebi (ter vsem tistim, ki bi nas morda lahko nekoč imeli radi).

Gregor med objemanjem Tjaše dekletom razloži, da bodo prebrodile svoje krize in se zave (upam?!), da nekatere še niso zrele za nove zveze. Celo Laura se sprosti in v kamero pove, da sočustvuje z Nino R. …

UF, Laura, ko boš videla, kaj vse je Nina govorila o tebi!

Na koncu je Gregor za zmenek v dvoje izbral LAURO!
Šla sta na kavček in se stiskala in smejala. Pogovarjala sta se o ljubosumju Laurinega bivšega.

Gregor je s kislim obrazom poslušal Laurino zgodbo in bil začuden, ko mu je povedala, da je vse to trajalo kar tri leta. Nam se je zdelo, kot da tri leta govorita o občutkih in končno sta nehala.

Bilo je že skoraj romantično, zato smo pričakovali Laurin prvi korak … a jo je Gregor prehitel in ji podaril vrtnico + prijateljski objemček.

Laura gre nazaj v hotel – Ana in Polona sta veseli, Anja pa spet začne zgodbo o tem, kako nima v hotelu kaj početi, če so mu všeč “dekleta, kot je Laura”.

Laura je zmešala nekaj dreka, ki ga je Polona takoj pograbila … a jo je ustavila Tjaša, ki je mladenke iz klana Ana, Polona in Laura prosila za iskrenost. Soočene s Tjašo so začele z nekimi bednimi izgovori in …

VSE mi gredo že malo na ku*ac, ker cel čas samo opravljajo in backstabbajo. Skoraj nobena ni iskrena in skoraj nobena ne razčiščuje stvari osebno oz. iz oči v oči … ampak baje je to normalno! Laura pravi, da se je potrebno navaditi, da dekleta v hotelu to pač počnejo. To tako je in pika.

Tjaša ima dovolj opravljanja in v kamero pove, da “te kokoši ne pašejo v njen svet”.

Za danes je drame dovolj, jutri pa bo EKSPLODIRALO!
Laura, Polona in Ana se bodo usedle na nov kavč in svojega starega prepustile Tjaši. USEDLE SE BODO SKUPAJ S SOVRAŽNICAMI …

Ob tem jo bodo skupinsko napadle, Tjaša pa ima za njih le eno opozorilo: “Ne me iskat, ker če me iščeš, me boš tudi našla!”

Bo Laura prejela lekcijo francoščine ali pa bo Tjaša podlegla glasni štajerščini? VSE to in ŠE VEČ … JUTRI na www.kdortobere.si