PARTY MIX

Sanjski moški E13: Problemčič!

Danes je nedelja in čas je za 13. del najbolj znane, najbolj gledane, najbolj zaželjene in najbolj dramatične serije v Sloveniji ta hip: Sanjski moški se začne točno po reklamah ob 20:00!

Tudi tokrat ne bo manjkalo prepirov, zavijanja z očmi in opravljanja – vse to in še več začinjeno z ogromno dozo drame smo videli v današnji oddaji, ki pa me je po pravici povedano precej ujezila. O tem, zakaj, kako in kdo ter kje pa kasneje …

Po podoživljanju »identičnih« zmenkov in različnih odzivov deklet na le-te, lahko vidimo kratek napovednik drame, ki se bo dogajala danes.

Punce bodo kuhale, se spet (oz. še kar) kregale in ugibale, kaj je to “demokratični zmenek”.

Kader se preseli v hotel, kjer punce “prijazno hecajo” Tjašo iz Francije. Vsem se zdi čudno, da še ni odšla domov (v Francijo), zato jo sprašujejo precej neprijetna vprašanja o tem in onem ter tako kažejo svoje ljubosumje do mladenke iz Francije, ki jim več kot očitno predstavlja največjo konkurenco.

PISMO! (v bistvu je vabilo ampak OK)
Gregor je puncam napisal, da išče dušo dvojčico, zato je čas za skupinski zmenek … na katerega gredo Ana, Nina R., Nina S., Pia, Polona (18) in Tjaša (iz Francije)!

Polona je vesela, da je bila končno izbrana za zmenek (hehe, tukaj še ni vedela, kaj se bo dogajalo), Ana pa ji je med nanašanjem make-upa razložila, da je bila ona že štirikrat na zmenku: trikrat in danes štirič. Njune matematične enačbe prekine montažni mojster, ki nas popelje v avlo hotela, kjer Laura razlaga, kako sanjski je bil njen zmenek z Gregorjem in kako se dejansko ujemata: oba poslušata glasbo, oba imata korenine iz Jugoslavije, oba imata rada lepo vreme in potovanja in oba imata hobije! MATCHY MATCH 10000 %!

… Anja, Kaja in Mary jo s kislimi nasmeški na perfektno polipglosanih ustnicah poslušajo in v mislih preračunavajo, koliko časa je do Laurine 324. čikpavze, ki jih bo odrešila čudovite pravljice, ki je nastala v glavi najbolj zgovorne kandidatke. Sandra sedi zraven, a nam njen zamišljeni pogled pove, da razmišlja o drugih stvareh (YouTube in te stvari za influencanje).

Laurin monolog prekinejo punce, ki se odpravljajo na zmenek, kader pa je že v “spovednici”, kjer Nina R. ugiba, na kakšen zmenek jih pelje Gregor: v pismu piše nekaj o sorodnih dušah, zato je logično, da se gre za “neki kviz oz. ujemanje v nekih stvareh” … zato smo gledalci res veseli, ko vidimo, da gredo dekleta kuhat!

Ko Peter dekletom razloži potek današnjega zmenka so navdušena. Ana se veseli izziva, Tjaša je lačna, Polona se (spet) nekaj pritožuje … Gregor pa dekletom pove, da ima rad lososa, piščančeka in govedino … “skratka vse” in ob tem pa poudari, da NE MARA SVEŽE PAPRIKE. SVEŽE PAPRIKE NE MARA!

Ste si vsi zapomnili? GREGOR. NE. MARA. PAPRIKE!
Da pa bo izziv še bolj zanimiv in dramatičen, bodo dekleta kuhala v parih! Ana in Tjaša VS Nina S. in Pia VS Polona in Nina R. – kateri par bo zmagal in se podal v še zadnji (današnji) izziv, ki bo določil, katera izmed deklet bo dobila zmenek z Gregorjem?

Dekleta so ubrala tri povsem različne taktike: Pia in Nina S. sta se odločili za zajtrk, ki bo vseboval veliko masla, Ana in Tjaša bosta pripravili dva krožnika – eden bo seveda francoski, Polona in Nina R. pa … hja, Nina se je odločila, da bosta imeli Francoza. Francoza? Mhm, francosko štručko! Polona ni razumela Nine (niti je nismo gledalci), zato je med dekletoma prišlo do iskrenja še preden sta sploh narezali kruh. Nina je zavrnila vse Polonine predloge, Polono pa je pri Nini najbolj razjezilo to, da (Polona) ni znala narediti ničesar, kar je (Nina) od nje zahtevala.

Priznam, tudi mene pri ljudeh razpi*di to, da jaz česa ne znam narediti. Še preden pa se je Polona pomirila, je Nina prilila olje na ogenj … in dobesedno prilila olje na ogenj (ki ga je pozabila naliti Polona).

Ker je Gregor večkrat poudaril, da ne mara paprike, sta dva para začela pripravljati papriko: Tjaša in Ana sta jo ocvrli, Pia in Nina pa sta jo skrili v paradajz.
Tjaša prevzame vlogo Chefa, Ana pa se podredi v želji po zmagi. Nina dojame, da si z jamrajočo Polono ne bo mogla prav veliko pomagati in ji namigne, da nima pojma. Polona se počuti nesposobno, kar tudi jasno izrazi z besedami: “Ok, če ti tko delaš, jaz pač ne delam …”.

Gregor in Peter med opazovanjem portoroškega MasterChefa zaslutita, da se Polona ne počuti dobro, zato jo vprašata po njenem počutju. Odrezav odgovor in jezno mahanje s ponvo polno vročega olja jima da slutiti, da morda res ni najboljše volje. Petru se v glavi ponuja 1001 hudomušen komentar, a mu kamerman prestrašeno maha, da naj bo tiho, ker jezna Polona v roki drži PONVO POLNO VROČEGA OLJA …, a Peter ne more zamuditi priložnosti za smeh, zato jo malce poheca. Gregor se pomakne bližje k izhodu, Polona pa se le kislo nasmehne in v mislih ocvre Nino R..

Medtem se Anja in Kaja na vrtu hotela pogovarjata o političnih spremembah v vrhu G8 … heeec! Opravljata – ofkors!
Najprej se lotita Laure, ki gre vse bolj v nos dekletom iz Maryjinega klana. Anja in Kaja, ki sta prvi prejeli Gregorjev jezik v mandlje, se strinjata, da je Laura malce naivna in da bo na koncu razočarana.

HINT: Ako ne boste trojčka pofural, bo slabe volje tudi (najmanj) ena izmed vaju?

Vrnemo se v kuhinjo, kjer Gregor še enkrat vpraša Polono, kako se ji zdi ustvarjanje v kuhinji, Peter pa jo še malce poheca, o tem, da ji morda kuhinja ne ustreza?

Vidno razburjena Polona – mladenka je skorajda ves čas priprave le jezno sopihala in predihavala popadke – je iskala priložnost za pobeg, Pia in Nina S. pa sta sproščeno žgali maslo, sadje in ostale sestavine, ki bodo krasile njun krožnik. Ana in Tjaša (iz Francije) sta medtem ustvarili dva čudovita krožnika (eden je iz Francije), Nina R. pa je opazila, da je Polona malo živčna, a je prepričana, da to ni zaradi nje (Nine). Opazila je namreč, da je veliko situacij, kjer so situacije, v katerih situacijah se Polona ne znajde.

Pia in Nina S. naletita na PROBLEMČIČ! Časovna stiska ju stisne za vrat, zato njun krožnik ni estetsko popoln. Pia je prepričana v njuno zmago ampaaak …

Gregor si je prvič bruhnil v usta že medtem ko je Nina naštevala sestavine na njunem krožniku, drugič pa, ko je zagrizel v paradižnik, v katerem se je skrivala njegova najljubša sestavina: PAPRIKA! Vse skupaj sta tudi preveč solili, zato je postalo jasno, da mooorda ne bosta zmagali v tem izzivu.

Naslednji krožnik sta ustvarili Nina R. in Polona. No, Polona je samo gledala. Obljubila je, da bo v primeru zmage, čas na samem prepustila Nini, ker sama ni skorajda nič pripomogla k stvarjenju njunega krožnika (seveda je to rekla v spovednici aka ZA tem, ko se je že vrnila v hotel, ker sta izgubil… UPS, SPOILER ALERT!).

Gregorju je bil Ninin krožnik všeč, a se mu je zdelo, da je na njem preveč sestavin.

Na koncu je Sanjski zagrizel še v papriko, ki sta jo pripravili Ana in Tjaša (iz Francije). Naj spomnim, da Gregor obožuje papr… AJA, NE! Sovraži papriko! UPS!
Tjaša (iz Francije) razloži, da v Franciji pač jejo to papriko in nek sir z marmelado, Gregor pa ima v ustih še vedno preslanega lososa in Ninin zmazek od namazkov, zato se prepusti francoski kulinariki, ki ga surprisingly navduši!

Marmelada in sir?! WHY NOT! Tjaša in Ana sta zmagovalki izziva! Tjaša je iz Francije.
Za čas na samem se bosta pomerili v še enem izzivu, poraženke pa se vračajo v hotel.

Tjaša in Ana še dolgo nista dojeli, da sta zmagovalki. Brez heca – še potem, ko sta stali na pomolu ob čudovitem slovenskem morju, sta razlagali, da še vedno nista dojeli, da sta zmagali.

I wonder … kdaj sta potem dojeli … da sta zmagali?

Mi pa smo že v drugem delu izziva! Peter in njegova bolje oblečena “prijatelja po čupi” dekletom razlagajo potek drugega dela borbe za čas na samem z Gregorjem: dekleti bosta morali izbrati oblačila za svojega izbranca.
ODLIČEN IZZIV za Tjašo, ki se profesionalno ukvarja z oblačenjem ljudi in nekaj novega za Ano, ki se profesionalno ukvarja s slačenjem … wink-wink!

V izzivu “Poišči sanjsko garderobo za Sanjskega moškega” sta morali v 25 minutah uganiti Gregorjevo konfekcijsko številko in zanj izbrati oblačila v njegovem slogu.
Peter med razlaganjem pravil večkrat nadvse neočitno poudari, da Gregor ne bo vedel, katera je izbrala katera oblačila, zato bo na zmenek povsem nevede povabil eno izmed obeh kandidatk … brez, da bi vedel, katera to je, ker tega ne bo vedel, katera je to in bo odločitev povsem odvisna od tega, ali bo dekletoma uspelo (najbolj pomemben del izziva) njegovo konfekcijsko številko in slog v katerem se počuti najbolje.

Tjaša se takoj zapodi med oblačila … na ženskem oddelku … zato za trenutek podvomimo, da je čisto dojela, da oblači Gregorja in ne Ane. Kmalu jo vidimo, kako izbira moške bele majčke … Ana pa medtem navdih počrpa iz sebe. Pojasnila je, da je v svojem naravnem habitatu (trgovina z oblekami) in da rada oblači svoje moške. #mustresistjokes

Tjaša (iz Francije) je ugotovila, da bo izziv zanimiv, ker ne poznata njegove konfekcijske številke, poraženke pa se medtem vrnejo v hotel. Dekleta, ki že cel dan sedijo na kavčih, jih nemudoma zaslišijo. Poražena dekleta jim razložijo, kakšne krožnike so pripravile (seveda je bil v zgodbah najslabši krožnik prav od Tjaše in Ane), Mary pa v kamero razloži, da ima Gregor pač rad preproste stvari … Wait, what? Je bila Mary tudi na izzivu?

Ne, ni bila – zato je smešno, kako dekleta, ki sploh ne vedo točno, kaj se je dogajalo na zmenku, komentirajo dogajanje na zmenku … #confused

Gregor se oblači v garderobo, ki mu jo je izbrala Ana, mi pa se sprašujemo, kdo je PETRU izbral današnjo garderobo? Kakorkoli že – Gregorju so vsa oblačila, ki jih je izbrala Ana, kot ULITA!

Ana je svoje delo opravila z odliko, zato je bilo pričakovati gladko zmago najraje slečene kandidatke. Medtem ko se je sanjski maneken preoblačil v Tjašina francoska oblačila pa mi še vedno buljimo v barvno kombinacijo, ki danes “krasi” Petra. Also, ĐEKI v 2021?

Gregor se končno preobleče in se pride pokazat Petru (ki je še vedno v đekiju) in dekletoma. WOW, božanski je! Morda malce zmoti dejstvo, da mu tič maha iz hlač, a nas to “moti” v dobrem pomenu besede.

Zmagovalka je torej Ana, ker sta morali uganiti njegovo konfekcijsko številko in ga obleči v oblačila v njegovem slogu.
Ana se samozavestno spogleduje z Gregorjem, ki se gre preoblečt v zmagovalni outfit, dekleta v hotelu pa se skregajo kot še nikoli!

Pia hoče ugasniti Lauro, Polona bo znorela, Nina S. pa pospravi peško od limone! VSE TO in še več v nadaljevanju oddaje!

But fiiirst – vrnimo se v trgovino, kjer je Peter še vedno v đekiju, Gregor pa se iz garderobe vrne v oblačilih, ki jih je izbrala Tjaša (iz Francije).

Ana ne razume, zakaj je zmagala Tjaša … tudi mi tega NE razumemo, če se spomnimo pravil izziva, a bomo vsako namigovanje na to, da je Gregor želel na zmenek s francozinjo zavrnili s poudarjanjem “dejstva”, da Gregor ni vedel, katera izmed deklet je izbrala katerega izmed outfitov.

Mhm, potem pa svizec zavije tička v premajhne hlače …

Gregor na samem Tjašo takoj sooči z opazko, da je velikokrat malce odsotna, ona pa mu razloži, da potrebuje čas, da se odpre. Ko se odpre pa je bolj odprta in tudi Gregor seveda ni mislil, da se bo čisto odprla na prvem zmenku.
Vprašal jo je po bivših tipih, spregovorila pa sta tudi o varanju in neodobravanju le-tega.
Gregorja seveda še nobena ni prevarala (duuuh?!), je pa njegov oči večkrat prevaral njegovo mamico, kar ga je prizadelo. Tjaša (iz Francije) je medtem razmišljala le o vrtnici – jo bo dobila, je ne bo dobila?

Ana je v hotelu razložila potek dogajanja na drugem delu zmenka. Zaupala nam je, da jo imajo moški velikokrat za samoumevno, punce na kavču pa so združile moči in skupinsko zdissale Tjašo.

Tjaša in Gregor pa sta še vedno govorila o … Franciji. Podaril ji je vrtnico, ona pa jo je navdušeno sprejela! Sledil je polju… wait, what!??! SAMO OBJEMČEK?! Kje so poljubi? Come on – Francozinja … French kiss … KAKO si lahko zamudil to šanso za frenčkanje?

Na kavčih pa speeet drama! Laura dekleta sooči s tem, da so packe. Umazani talarji, kozarci in peške so po celem hotelu. Čeprav je ciljala na Mary in Sandro, se je najbolj razjezila Nina S., kar je Lauro zbegalo. Laura, lažje je, če v faco poveš, koga misliš? Obmetavale so se z razkrivanjem tega, katera je večja packa, Mary pa je povedala, da je prav Laura tista, ki je packa. Seveda je to povedala v kamero na samem in ne Lauri v faco. Ahja, opravljivke!

Pia je Lauri rekla naj se ugasne, Nina S. pa je z mize pospravila peško od limone.

Ob Tjašini vrnitvi iz zmenka, je Kaja povedala, da si Tjaša ni zaslužila biti na samem z Gregorjem. A veš, kako to ve? Ker je bila zraven, ko je Ana povedala, kako je bilo na zmenku … Um?
Tjaša se je usedla na kavč, vrtnica v njeni roki pa je zmotila prav vse tekmovalke. Laura jo je napadla, češ zakaj ni zmagala Ana in zakaj in zakaj in zakaj … Laura ji je očitala celo, da je bil njen krožnik preveč preprost … wait, a je bila Laura tudi na zmenku v kuhinji? … Tjaša pa se je le nerodno branila pred ljubosumnimi obtožbami in pasivno-agresivnimi vprašanji.

Za trenutek je celo Pia stopila na stran Tjaše in v kamero povedala, da ima Laura pač izbruhe.

Mary in Sandra (ter nekatere ostale) so se hinavsko nasmihale, zato je Tjaša vprašala, v čem je fora. Med hihitanjem smo izvedeli, da ni nič “related”, je pa Anja nato razložila, da se jim je njen krožnik zdel preveč preprost in da se jim je njen outfit zdel slabši od Aninega. Confusing, ane? Sploh, ker nobena od najbolj glasnih pritoževalk sploh ni videla ne krožnikov in ne outfitov?!

VSE punce so tako končno pokazale svoje prave obraze in prav malce zoprno je, kako opravljive in hinavske so nekatere med njimi. NOT COOL in NOT SEXY!

Pitaj boga, koliko časa so Tjašo (iz Francije) še mrcvarile na kavču – monter se nas je usmilil in nas popeljal v naslednje jutro, kjer dekleta (spet na kavču) debatirajo o tem, katera si najbolj zasluži naslednji zmenek v dvoje.
Laura in Ana predlagata Polono, ostala dekleta pa se “strinjajo” z njuno izbiro …

… dokler Tjaša (iz Francije) ne prebere novega vabila na zmenek, v katerem piše, da je čas za DEMOKRATIČNI ZMENEK!

Punce se bodo same odločile, katera dobi čudovite uhančke in zmenek z Gregorjem. Peter bo vodil tajno glasovanje, ki pride na vrsto takoj za tem, ko dekleta povedo, zakaj bi si vsaka izmed njih najbolj zaslužila današnji zmenek. Nekako so vse pozabile, da so se le nekaj sekund prej strinjale, da je to Polona …
Mary v kamero pove, da pričakuje, da bo njen klan glasoval zanjo ali pa vsaj za Sandro.

Prvi glas gre Ani … vsi ostali glasovi pa gredo Mary in Sandri! A nismo rekli, da gre Polona na zmenek?
Mary in Sandra sta prejeli enako število glasov, zato je sledilo še eno glasovanje! Aja, Polona NE gre na zmenek! Ker je Mary glavna v Maryjinem klanu … je zmagala MARY! Na demokratični zmenek gre Mary!

… kar je razpizdilo Sandro – opa, ali je to prva razpokica v čudovitem razmerju prijateljic?

Ana, Polona in Laura so taktično glasovale za Mary, ker mislijo, da se z Gregorjem ne ujame. HA, niso videle zmenka s Sandro? #missmatch!
To seveda razjezi Sandro – začuda bolj kot to, da jo je Mary poownala?

Naslednjič bomo tako videli Maryjin zmenek z Gregorjem! Videli pa bomo tudi nekaj bolj zanimivega – na zmenek s Sanjskim moškim gre končno tudi ANA! Baje se iz zmenka vrne prelizana in nasmejana!!!

OMG, kakšne kisle face bomo videli ob njenem nasmejanem povratku v hotel!
Anja se sprašuje, zakaj je še v hotelu, če je Gregorju všeč Ana – ker je to tekmovanje in vas je še 10 al kolk? – Nina S. pa jo potolaži, da je to zato, ker mu predstavlja izziv … s čimer se ne strinjam najbolj, a kdo sem jaz, da bi govoril, a je nekdo, ki se na vsakem zmenku zažvalji z nekom le-temu v izziv ali ne … #ouch

Naslednji teden NI fuzbala! WUHU! Čakata nas dva dneva sanjske drame! Prežvaljena Ana, preužaljena Anja in kisle face ljubosumnih deklet … KOMAJ ČAKAMO!? JAAAAA!