D.I.L.F.

Safari Spomini Printee Framee

“SLONI! Pa levčki pa zebre pa antilope pa gazele pa … gnuji pa divje svinje pa opice pa bivoli pa hijene pa žirafe! Pa slončki pa levi pa mali slonček pa dve mamici levinji pa oči lev pa veliko slonov!”

Takole nekako Julija opiše naše potovanje na Zanzibar – popoln fokus je zgolj in samo na safariju v Tanzaniji, kjer je prvič v življenju (in upam, da ne zadnjič) videla svoje najljubše živali v njihovem naravnem okolju.
Obiskali smo dva nacionalna parka: Tarangire National Park in Ngorongoro National Park, ki skupaj merita več kot polovica Slovenije, in že v prvih desetih minutah obiska prvega izmed dveh smo bili nasmejani do ušes in še dlje: na prvem kilometru safarija smo namreč videli antilope, gazele, slona in leva!
“Gremo domov?” sem v hecu vprašal presrečni Manco in Julijo. Bili sta tako zatopljeni v ogledovanje živalic, da me najbrž sploh nista slišali.

Od silnega navdušenja nihče tudi pomislil ni na strah, čeprav je malce čuden občutek, ko v avtomobilu sediš (na trenutke) zgolj 10 centimetrov oddaljen od slonje družine ali pa od levinje z mladiči. Prizori, ki smo jih doživeli so tako neverjetni, da nekaterih stvari še sam ne bi verjel … če ne bi bil tam. Ko razlagam o naših prigodah na safariju, se včasih resnično še sam čudim povedanemu – sloni in levi so bili tako blizu, da bi jih lahko pobožal (tega se ne počne!), če seveda ne bi bil čisto posran, ko so radovedno ovohavali naš avto.

Nad celotno izkušnjo smo bili tako zelo navdušeni, da smo spomine natisnili za vedno! V Julijini sobi na steni po novem visijo dokazi o naših dogodivščinah. Nad njeno pisalno mizo smo obesili 9 fotografij živalic, ki smo jih posneli sami, za na svojo steno pa jih je izbrala prav Julija.

Slike so nam uokvirili pri Printee App, mi pa smo jih sami pobarvali v enem od naših DIY popoldanskih dejavnosti. Otroško sobico prav lepo popestrijo.

Kako se vam zdi?