M.I.L.F.

#readysetgo

Že vrabci na drevesu čivkajo, da gre Julija v četrtek (da, že čez par dni) prvič v vrtec.
O čustveni plati tega dogodka sva že pisala, zato se bomo pretakanju solza v tem članku izognili – dotaknili se bomo bolj pragmatične plati vstopa v vrtec.

Kako smo se na vrtec pripravljali mi?
Kaj vse smo morali kupiti?
Kako smo krepili imunski sistem?

Vse to si lahko preberete spodaj.

  1. Priprava nahrbtnika

Iskala sem nahrbtnik manjše velikosti, da ga Julija preprosto lahko nese tudi sama. Vanj bomo zložili dodaten komplet čistih cunj, dudo in flašo za vodo. Odločili smo se za Kanken Mini nahrbtniček, saj se naramnice lahko skrajšajo do te mere, da si ga lahko oprta tudi malček.

  1. Izbira copat

Julija kljub svojim dopolnjenim 14 mesecem še ni shodila. Razlog za to tiči v njeni diagnozi iz razvojne ambulante: hipotonija. Njena fizioterapevtka nam je izrecno naročila, da ji priskrbimo mehke copatke, ki bodo čimbolj posnemali bosonogo hojo, saj je to najboljše za Julijin razvoj. Odločili smo se za copatke Tikki iz naravnih materialov, ki so zares mehki, motivi pa so še posebej srčkani.

  1. Duda in flaška

Julija občasno za spanje še uporablja dudo, zato smo kupili tudi to. Poskrbeli smo tudi za novo Aventovo flaško za vodo na slamico, ki ne poliva tekočine.

  1. Imunski sistem

En mesec pred vstopom v vrtec smo začeli z dodajanjem probiotika Julijini prehrani, jeseni in pozimi pa bomo dodajali še vitamin D. Zjutraj in zvečer ji podplate mažem z Doterrinim OnGuardom, nekaj upov pa polagam tudi v redne obiske solne sobe. Vem, da čudežev ne morem pričakovati, a zares držim pesti, da se je izogne vsaj nekaj bacilov.

  1. Družinsko življenje

Že par tednov se mi zdi, kot da smo se počasi začeli zavedati, kaj nas čaka 27. septembra. Vsi, tudi Julija.
Vsak prosti trenutek preživimo skupaj, hodimo na izlete, se stiskamo ali pa norimo in skačemo po postelji.
Jap, mi smo res ena sluzasta, pocukrana družina.

Zdaj pa vprašanje za vse tiste, katerih otroci že obiskujejo vrtec.
Nekatere mamice so mi svetovale, da Juliji začnem v posteljico za spanje redno polagati plišasto igračko ali ninico, da se nanjo navadi in jo nato nosi s seboj v vrtec. Da bo v vrtcu imela nekaj, kar jo spominja na dom. Julija sicer trenutno spi brez vsega.

Kaj svetujete?

________________________

P.S.

A že lajkaš našo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____