M.I.L.F.

#paranoičnamama

Ali sama sebe štejem med paranoične mame? Da.

Popravek, ali sama sebe na splošno štejem med paranoične osebe? Da, seveda. Zato sem tudi paranoična mama. Ampak samo za določene ravni življenja. Na primer, ne razkužujem si panično rok 15-krat na dan, ne vlečem otroka stran od vseh psov, mačkov in konjev, ki jih srečamo v življenju, ker bi jo lahko kateri od njih ugriznil/opraskal/brcnil, in ne zaderem se vsakokrat za njo, naj se pazi, kadar teče po dvorišču.

Obstaja pa tudi nekaj situacij, ki me vržejo iz tira in na plano pride mami – komplikatorka: kadar si na primer v avtu noče zapeti varnostnega pasu, ji zrecitiram, kako zelo je to nevarno, v glavi pa se mi že odvrti tisoč in en scenarij te zgodbe z nesrečnim koncem. Živčna postanem tudi ob neograjenih vodnih virih in otrocih, ki nenadzorovano tekajo zgolj milimeter od roba. Krvni tlak pa mi uspejo dvigniti še žuželke, ki pikajo oz. grizejo, in močno sonce.

Oče mojega otroka je rdečelasec, ginger ali riđi, po domače. Kar pomeni, da ima tudi Julija zelo svetlo kožo in jo hitro opeče. Izpostavljenost soncu nam je odsvetoval celo dermatolog, saj je v kombinaciji s konvencionalnimi sončnimi kremami in morsko vodo po trebuhu in hrbtu pogosto dobila nešteto malih pikic. Poiskali smo torej naravno kremo z UV zaščito. Uporabljamo faktor 50, všeč pa mi je tudi, da krema ne pušča belih sledi. Čez opoldne nikoli nismo na soncu in Julija vedno nosi klobuček.
Poleg kreme v UV zaščito je letos nepogrešljivi pripomoček pri nas doma tudi pršilo proti komarjem in klopom. Zima je bila (pre)mila in klopov je že zdaj dovolj za izvoz. Julijo vsak večer paranoično pregledujem, da ne bi kakega izpustila. Pa tudi naša štirinožka je deležna novega tretmaja – rednega pršenja s Cvetko. Ker borelijo poleg klopov pogosto prenašajo tudi okuženi komarji, občasno pred spanjem popršim kar prevleko za odejo. Nežen vonj po limonski travi odžene mrčes, Juliji pa močno diši. Če bi vprašali njo, bi se lahko v tem repelentu kar skopala.

Vedno pa pazim na zaporedje nanosa. Najprej je treba namazati kremo in nato popršiti repelent. Izogibanje opoldanskemu soncu in redno pregledovanje pa kljub temu ne bosta odveč.

Nekako smo morali poiskati proizvode, s pomočjo katerih sem bolj mirna in se moj krvni tlak normalizira (nisem namreč samo mama Juliji, nekje je še moj drugi otrok/mož, ki je vedno zavračal kakršnokoli uporabo krem in repelentov …)

Zeliščno posestvo Cvetka tako že kar nekaj let osrečuje mene (eno najbolj paranoičnih mamic daleč naokoli), našega ginger košarkarskega foto modela, našo malo princesko in našo kosmato prijateljico.
… in vse, ki že poznate najboljšo naravno (in vegansko) kozmetiko od Cvetke.

Še vedno pa imamo tudi svojo kodo za popust: KTB20 vam prinese 20% popusta na vse izdelke (v juniju se popust PRIŠTEJE že znižanim cenam!!!).


_

Še kaka paranoična mama med nami? Kaj pa vas najbolj “pogreje”?