D.I.L.F.

#OČKA

… Ati? Oči? Tati? Tata? Atek? Oča? Ata? Fotr? D.I.L.F.?

Svojega biološkega očeta kličem kar Fotr, svojega ex-očima Pavel in svojega novega “očija” Franci (looong story 😀 ), zato nimam pojma, kako bo čez nekaj mesecev zvenela oznaka, ki mi jo bo namenil moj Pamž.

Najbrž bo nekaj v smislu GLUGLU = nekaj debilnega, na kar bom neizmerno ponosen (kot vsi ostali novopečeni starši, ki navdušeno vsem razlagajo, kaj vse je njihov zakladek “neverjetnega” storil) – vsi znanci in neznanci pa me bodo gledali, kot da sem malo moten …

Še manj pa vem, v kaj se bo ta gluglu spreminjal tekom otrokovega razvoja – bom Očka? Ati? Oči? Tati? Tata? Atek? Oča? Ata? … Ali celo kaj drugega – še bolj srčkanega (beri: čudnega vsem ostalim opazovalcem).

Štirje pozitivni nosečniški testi so naju pripeljali v poslopje ljubljanskega Leonišča.
Sedim v čakalnici in se poigravam z nazivi, ki bodo opredeljevali mojo starševsko vlogo.

Časa imam dovolj – kljub temu, da gre za samoplačniški pregled sva v čakalnici sedela dobrih 100 minut. #slovenskozdravstvo
Končno pride na vrsto tudi najin trebušček.

Počakam v čakalnici in prvič začnem resno razmišljati o dejstvu, da bom morda res postal starš. Do tega trenutka se z nosečnostjo nisem obremenjeval, sedaj pa razmišljam samo o tem, kako žalosten bom, če ni vse tako, kot mora biti.

To, ali bom GLUGLU, Fotr ali pa kar Tati je trenutno brezpredmetno.

“… do 20. tedna je še vedno velika možnost za splav …”

Solze sreče, ko mi je sporočila, da je z zarodkom vse v redu, so, ko je izrekla zgornji stavek, dobile rahlo kiselkast priokus.

Vedel sem, da je zaradi maternične pregrade možnost zapletov pred dopolnjenim 12. tednom nosečnosti velika – ravno zato sva se z Manco odločila, da veselje in srečo prihraniva za trenutek, ko bo tudi uradno, da je noseča in da nosečnost poteka brez zapletov.

18159602_1021586887973325_914315706_o (2)

Srečen sem bil – bolj kot kdajkoli prej!

Srečen in obenem zaskrbljen.
Tako se še nisem počutil – še bolj rad sem jo imel in kar naenkrat sem bil naravnost zaljubljen še v njen trebušček in v tisto malo zadevico, ki se skriva v njem.

________________________

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____