PARTY MIX

#MY1STUSTVARJANJE

Letos aprila je mel ati “rojstni dan”. Ne vem točno kaj je to ampak mami je iz tega nardila celo štalo. Da morva prpravt darilo pa narest torto pa mu zapet eno pesmico … take in podobne traparije. Ne vem zakva ma sam fotr ta privilegij rojstnega dneva. Js bi tud rada torto pa da mi obadva zapojeta pesmico pa se zravn pačta in ploskata k dva tjulnja na ekstaziju (taka je namreč mami ponavad k poje te glupe otroške pesmce).

En dan pred atijevim rojstnim dnevom sva ble z mami same doma. Že zjutri pr fruštku mi je neki razlagala kako bom narisala risbico za fotra za darilo. Pa mtka kva teb ni jasn?! Js še hodm ne ti bi pa rada da sm že cel Pablo Picasso. Bolanija. Itak sm zavila z očmi pa se neki začela puntat sam me kr ni upoštevala. Ne vem kva se dogaja zadnje čase z njo ampak kr ne trza več na moje jokanje in stokanje. Da ni ona slučajno imuna ratala na to? Ker pol bom mogla kej novga pogruntat. Bom naslednjič polhn krožnik futra vrgla na tla … pa da jo vidm pol kolk je hrabra, muahahahaha.

No po fruštku začne ona prštimvat na pult. Papir pa barve pa polivinilasto vrečko pa ene kosmate zadeve na dolgi palčki (prav mami da se temu reče čopič … ona bo že vedla sj je v jezikovnem biznisu) pa zame palerinco. Men je blo važn sam to da je naštimala tud malco … riževi vaflji FTW.

Ona je najprej barve stisnla na papir. Ta papir previdno dala v zip vrečko. Vrečko zaprla tko da ni blo not nč odvečnga lufta. Pol je pa to postavla pred mene da sm z rokam tapkala po tem. Priznam da je blo kr zabavno. Pa čist nč nism bla umazana. ČIST NČ. Na konc sva pa še pomalčale. Tko da men je blo top.

To je pol nesla v klet posušit in atiju sm nasledn dan za darilo dala svojo prvo sliko z naslovom “Travnik”. Get it? Rože so kao na sliki. Atiju je zgleda lih tist moment padla trepalnca v učka ker so se mu neki oči zarosile. Mtka je pa spet vsa ponosna ploskala zravn … ne vem … morm ji razložit da je to precej nadležn. Predn me bo s tem ploskanjem v vrtcu obrukala.

 

POTREBŠČINE:

  • kakršne koli barve (otrok načeloma ne pride v stik z njimi)
  • zip vrečka
  • papir
  • zaščita za mizo in otroka (za vsak slučaj)
  • malica (po potrebi)

POSTOPEK:

  • barve nakapljaš/iztisneš na papir (pri nas smo zgoraj dali belo in modro – kot nebo – vmes rdečo in rumeno – kot rožice – spodaj pa zeleno – kot trava)
  • Papir z barvo previdno daš v vrečko. Paziš, da barve ne razmažeš. Vrečko zapreš, zrak iztisneš ven.
  • Postaviš pred otroka, ki z rokami naredi umetnijo.
  • Končan izdelek previdno vzameš iz vrečke in ga posušiš.

Primerno za precej majhne otroke, pri tem ni nobene packarije.

_

A mi že slediš na FB? < KLIK!
Kaj pa na Instagramu? < KLIK!