D.I.L.F.

#misemamoradiradiradi

Od kje (spet?!) taka gonja proti dnevu zaljubljenih aka Valentinovem?
Zakaj te moti, da nekdo praznuje najbolj zaljubljen praznik na svetu? Zakaj je potrebno vsem razlagati, da je to neumno …

Kul je – dojemam, da imate vsi popolne zveze. Da si vsi vsak dan 100× poveste, kako radi se imate, si zaupate, kaj najbolj obožujete na partnerju in vsakodnevno nadgrajujete svoje že tako popolne zveze. Vsak dan imate romantične zajtrke, brunche, kosila in večerje. Tudi malice vmes so okrašene s svečkami in sveže natrganimi listi ravnokar odrezanih vrtnic … Najbrž še kakata vsak v zavetju svojega doma in skrivata smrdljive štumfe en pred drugim?
Vsak vajin dan je popoln, kot je popolna vajina zveza, vidva in vse, kar vaju obdaja …
Ne potrebujeta Gregorjevega, Valentinovega in ostalih neumnih ameriških praznikov, ki poneumljajo ljudi in ropajo njihove denarnice …

ISTO je pri nama, majkemi!
Zjutraj se zbudim kako uro pred vsemi in se trudim, da ne zbudim katere izmed mojih treh bejb. Če zbudim Manco, bo tečna. Če zbudim Zoyo, bo najbrž zbudila Manco in bo Manca tečna. Če zbudim Julijo … #beentheredonethat
Kot angelček po oblaku stopam proti vratom spalnice in zašepetam: “Love u, grem na šiht,” Manca pa zamomlja nekaj nadvse romantičnega v smislu “spizdi in ne zbudit tamale!” #nedirajlavadokspava
Včasih mi uspe (dan se je začel odlično), včasih brcnem v xy zadevo, ki se valja na hodniku in zbudim enega ali pa kar vse tri zmaje … Dam v oklepaj? OK, naj ti bo, še za vse tiste, ki imajo težave z branjem (dan se ni začel najbolje).
Delam na terenu, Manca pa v pisarni. Julija razgraja v vrtcu, Zoya pa doma čuva hišo.
Pridejo čudoviti dnevi, ko pridem iz službe dovolj zgodaj, da poberem Julijo, še preden v vrtcu združijo skupine. Združena skupina = muchy bacily.
V nasprotnem primeru gre po princesko kar Manca, ki službo zaključuje ob 16-h.
Ko pridem domov, so me nadvse vesele. Nisem še čisto pogruntal, zakaj in katera me ima najraje v trenutku, ko stopim skozi vrata?
Manca – ker sem jo odrešil trmarjenja in vreščanja “NEEE!!!”?
Julija – ker sem jo odrešil teženja in pretirane mamičine ljubezni?
Zoya – ker …
Najprej se pocmokamo, potem pa skuhamo kosilo. Sočutno poskušamo nahraniti največjega gurmana v naši družini in po nekaj najstniških izpadih nekaj pojemo, malo pospravljamo, še malo jemo, razšetkamo in nahranimo Zoyo, gremo pod tuš in s skupnimi močmi uspavamo Đulo.
Midva se z(a)vlečeva na kavč in na hitro urediva vse za blog/gospodinjstvo/etc.
“Bova pogledala kak film?”
“UUU, ja! Daj…”
Reklame, reklame, reklame … Ura je 22:00 – Manca/Andraž spi na kavču.
Nadromantično se dregava z nožicami in prestavljava čas, ko bova “zares” odšla ležat v posteljo.
Ura je 01:32 – končno spiva v postelji in sanjava romantiko, ki se bo zgodila jutri.

_

Ljubim jo in jo obožujem. Vsak dan ji povem, da jo imam rad, jo pocmokam in objamem (večkrat). …
A to še ne pomeni, da vsak dan počneva vse tisto, kar si privoščiva ob malih posebnih priložnostih, kot je Valentinovo, ko nas cel svet opominja na to, da si moramo izkazovati ljubezen (medtem ko nekateri neumorno težijo, da je to totalna beda in nategovanje …).
Nisva popolna. Ne zaspiva objeta, ker je to fucking weird in ne vem, kdo dejansko uživa v tem, da mu partner celo noč diha v obraz?! Nisva (po)polna romantike. Včasih sva samo dbest mož in žena, ki se smejita prdcem in se stiskata zgolj z nogami (ker bi ona rada 4 deke, jaz bi bil pa najraje nag) … Včasih sva pač samo starša, ki se imata rada in se ljubita … nimata pa časa, da bi trgala cvetove vrtnic, prižigala svečke in se po 4 ure masirala med poslušanjem nadromantične glasbe, ki še podžiga romantično predigro, ki vodi v nekajurno seksualno seanso, med katero si govoriva stavke, kot so: “Ljubim te bolj kot življenje samo! Rad bi bil najbolj svetla zvezdica v tvojih očeh! Rada bi občutila tvoj sixpack na svojih čvrstih …”

Včasih samo zaspiva eden zraven drugega. Ponavadi se stiskava z ritkami (razen po kakšnem pasulju in/ali jajčnih omletah).

Romantika ni umrla, zveza ni zamrla, strast ni ugasnila … včasih nama pač zmanjka časa in energije, da bi vsak dan poromantičirala v takšni meri, kot to (baje?) počnejo nekateri.
Midva si dava duška na Valentinovo in vse druge obletnice, dneve reformacij in prvomajske praznike! Vse ostale dni pa se samo neizmerno ljubiva, spoštujeva in trudiva vzgojiti eno malo žverco, ki bo spoštovala mnenja in običaje drugih ljudi.

Zdaj pa otrok spi, zato greva na kavč: vino, dbestične sladkarije in … #damanikolnepove

_

PS
Včasih sva pa bila taka “omgvsakdanjeromantika” 😉

FEEEK, WE’RE OLD!