PARTY MIX

Matura 2017

Danes je 10. 07. – dan, ko objavijo rezultate spomladanskega roka splošne mature – ura je 06:58 in kakam.

Ponoči sem se zbudil vsaj 10-krat, vsakič po tem, ko sem sanjal neke gluposti v zvezi z rezultati. Ti že nekaj let predstavljajo nek mejnik, ki ga ne morem preseči. Bo tudi tokrat tako?

________________________

Prvič, ko sem opravljal maturo kot 21-letnik, sem z lahkoto opravil s štirimi predmeti, potem pa je prišel čas za matematiko. Brez učenja sem šel na pisni del in zaradi slabega občutka preskočil ustnega. Rezultat: 13,5 %.
Na jesenskem roku sem se odrezal malo bolje: 25 %

Nisem mislil, da bom tudi matematiko, tako kot vse ostale predmete, opravil brez učenja, le učenje sem prestavljal do zadnjega dne in se na koncu učil cca. 5 ur.
MALO premalo glede na dejstvo, da še nikoli v življenju nisem slišal snovi za 2., 3. in 4. letnik.

________________________

Drugič, ko sem poskusil, se je zgodba ponovila pri skorajda vseh predmetih. “Šala” pri angleščini, 2 pri psihologiji in slovenščini, polom pri matematiki in celo negativna ocena pri geografiji, kjer 54 % ni bilo dovolj za pozitivno. Tokrat sem si “pametno” matematiko pustil za jesenski rok, da bi imel dovolj časa za učenje. Učil sem se geografijo, matematike pa SPET ne.
UPS?

________________________

Tretjič sem poskusil lani jeseni. Knjig za angleščino (ocena 3) in slovenščino (ocena 2) SPET nisem prebral, ker sem malo pozabil na dejstvo o “pogojni oceni”. Geografijo in psihologijo sem pisal 2, matematiko pa sem si pustil za jesen. SUPER – spomladanski rok je postregel z eno najlažjih matematičnih pol ever, kar je pomenilo, da bo jesenski …
Učenje pod taktirko najboljšega prijatelja Dr. X-a je obsegalo približno 120 ur inštrukcij … V zadnjih 20. dneh pred pisnim delom.
Še nikoli nisem tako “obvladal” matematike!

Prišel je pisni del.
Pri prvih 5 nalogah sem dobil cca. 95 % točk, potem pa so prišli na vrsto trikotniki. OMG – to razturam!!! Pogledam na uro in … CHOKE! Nekaj v meni je zablokiralo. Od 6. naloge naprej sem dobil le nekaj točk, ki kljub uspešno opravljenem ustnem izpitu (18,5/20 točk) niso bile dovolj za pozitivno oceno.

Bilo je lepo jesensko jutro, čepel sem na stranišču in razmišljal o DVEH (2!!!) procentih, ki sta me ločila od pozitivne ocene in uspešno opravljene mature …

________________________

PO tem, ko sem se skoraj zjokal, ker bom še enkrat moral čez geografijo, slovenščino, angleščino, psihologijo in MATEMATIKO, sem prišel do informacije, da mi ostale ocene veljajo še dve leti in da lahko opravljam SAMO matematiko!

WUHUUU!!! GREMO PISAT! POMLAD 2017 – čas za razfak pri matematiki. Učil se bom 24/7! Učiti se bom začel že novembra!

Decembra …

Januarja …

Februarja …

Marca …

Morda v aprilu?

Maj! Bestič in žena me že močno brcata v matematični del mošnje. OK, GREMO!

Intenzivno učenje se je začelo v sredini maja 2017. Datum pisnega izpita iz matematike: 03. 06.!

________________________

Brez živčnosti sem šel na pisni del. MENI je bila matura težka. Težja od lanske! Znal sem veliko več, pisal pa NAJBRŽ le malo bolje … Na ustnem nisem navdušil, zato sem z negotovostjo čakal na rezultate.

… občutki niso bili najboljši. Vsi, ki jih poznam in vsi, ki jih ne poznam, govorijo le o tem, kako lahka je bila matematična pola na letošnji maturi. RESNO?

Jasno je, da nisem rojen učenjak in da tale matematika predstavlja vse večji problem v mojem življenju.
SUCKS MUCHAS!

________________________

Kakorkoli že – prišla je pomlad 2017 in …

Bolj z lahkoto, kot nosečnica poje krof … Hitreje, kot je (?) bil zgrajen predor Karavanke … Bolj zanesljivo, kot počen kondom … USPELO MI JE!

Uspešno sem opravil splošno maturo in se sedaj nazivam maturant gimnazije Andraž A. = MA.G. Andraž A.!

Envy me, bitchez!

19964826_1070727456392601_2093750788_n

NA EASY! HAHAHAHA

 

LP, Maturant Gimnazije Andraž!