M.I.L.F.

Mamica za mamice

V navezavi na prihajajoči materinski dan sem se odločila, da pripravim eno mini, čisto majceno akcijo #mamicazamamice. Kaj to pomeni? Beri naprej!

25. marca bom že navsezgodaj zjutraj seveda klicala svojo najdražjo mati in ji na ves glas zapela: »Mamica je kakor zarja, zjutraj se smehlja. In zato nikdaaar, mamice ne daaaam, eno le na svetu širnem mamico imaaaaam.« To je najina večletna tradicija. Jaz melodično mečem besede v telefonsko slušalko, ona se na drugi strani pretvarja, da nimam posluha, v bistvu ji pa vsakokrat zraven zaigra srce.

V času kosila pričakujem še kako prečudovito risbico od Julije, kjer bo znova upodobila neustrašnega leva (to je ati, če še ne veste) in pa zajetnega slončka (to pa je mami, op. p. glede na razlago moje očarljive 3,5 letnice), poleg pa me bo v vazici skoraj zagotovo pričakal šopek zvončkov, ki jih bo to leto najbrž prvič nabrala čisto sama. Čudoviti spomini in tudi meni bo zaigralo srce.

A tukaj se letošnji materinski dan še ne bo zaključil. Lotila sem se namreč osebnega mini projekta #mamicazamamice in kot mamica bom drugim trem mamam iz mojega ožjega kroga prijateljic pripravila posebne mami paketke.

Pri sestavljanju daril pa sem mislila na vse, kar bi morda mene kot mamico v določenem trenutku razveselilo.

Prva od omenjenih treh kolegic je novopečena mamica, kar pomeni, da v njihovem domu še kraljuje vonj po čudovitem novem dojenčku. Zanjo sem skuhala en velik lonec ješprenja in ga zapakirala v pet manjših posodic, ki jih bo lahko dala v zamrzovalno skrinjo ter vsebino porabila, ko ji bo šlo za nohte. Zraven sem priložila še bon za popoldansko varstvo. Ona bo imela nekaj časa zase, jaz pa bom spet pestovala malo štručko. Volk sit in koza cela.

Druga ima dve punčki. Ena je starejša od naše Julije, ena pa malenkost mlajša, zato si kar mislim, kako zelo je obremenjena. Z njenim možem sem se dogovorila za termin, da je s hčerkama odšel od doma, in na vrata potrkala v polni bojni opremi za izvajanje sprostitvene masaže. Masažna miza, dišeča masažna olja, pomirjajoča glasba, magične roke novopečene maserke (beri: mene) in sproščanje se lahko prične. Na koncu pa še skodelica aromatičnega čaja in babji čvek, ni lepšega.

Tretja pa je moja sestra, ki že ima šoloobvezne otroke. Nečakinji sem za naslednji vikend povabila na pižama party, njuni mamici pa pred vrati pustila prav poseben paket iz Svet Užitka. Ker ima ogromno kopalno kad, se bo z vodoodporno vsebino darilca zagotovo dobro zabavala, sama ali v paru. *wink, wink*

Tako sem na materinski dan počastila moje soborke, supermame. Včasih si moramo tudi mamice med sabo malo polepšati kak dan in si izkazati podporo. Dovolj je že klic ali močan objem, ko gre vse narobe, ali pa »zmoreš, dobra mama si,« kadar začutite, da začne dvomiti sama vase. Lahko pa poskrbite tudi za paketke presenečenja po moji predlogi. #mamicazamamice

MAMICE SMO ZAKON!