M.I.L.F.

#kakciinostalosranje

KAKCI IN OSTALO SRANJE

“Skoz prdi, ta otrok bo samega sebe zaplinil!”

“Joj, dons spet ni kakala, kaj nj nardim …”

“A mislš, da bi ji mogla dat svečko?!”

Težavam, povezanim z izločanjem blata, ni bilo videti konca. Kdo bi si mislil: tak majhen kakec pa tako veliko sranje!

Kmalu po prihodu iz porodnišnice se je Juliji črevesna flora očitno nekoliko poslabšala, saj so bili v sicer izdatno polulanih pleničkah kakci bolj izjema kot pravilo. Mene je seveda vedno bolj skrbelo, saj se je že na daleč opazilo, da jo to precej matra. Napadi huronskega joka, zvijanje, stiskanje nog k trebuščku … Ob vsem tem se mi je trgalo srce (#hormoninadelu). Kako naj ji pomagam? Dobili smo (spet) ogromno nasvetov in prav vse smo poskusili. Kuhala sem slivov kompot, se nacejala z donatom (iz katerega sem spustila mehurčke) in ga porabila toliko, da bi se mi splačalo vložiti v njihove delnice, namakala sem suhe slive, začela dodajati probiotične kapljice pa vetrovne kapljice, iz prehrane sem izločila mlečne izdelke ter se nasploh zelo pazila, kaj pojem in popijem, ampak o kakcu ne duha ne sluha. Ne-polne pleničke so obsedle celotno družino: babice in prababice so klicale ter spraševale, če je otrok za božjo voljo že kakal, rit sem ji ovohavala na vsakih par minut, da me je še Zoya čudno gledala, češ “that’s my job”. Nič, niente, nada, zero.

Mislila sem, da bom ubogemu otroku že pri enem mesecu morala dajati odvajalne svečke, potem pa je kolegica (hvala, Anja) na pomoč prihitela z eteričnimi olji:
Andraž: “Larifari, to je vse samo placebo.”
Manca: “Poskusimo, škodovati ne more.”

Na začetku sem ji trebušček večkrat na dan zmasirala z doterrinim eteričnim oljem DigestZen, ki sem ga predhodno razredčila z enim od baznih olj.

20170823_115555 (1)

Navodilo: okrog popka v smeri urnega kazalca. Prvi napredek je bil viden že po drugi masaži. Zvijalo jo je vse manj. Po dveh dneh rednega masiranja je bila plenička končno pokakana, kdo bi si mislil, da se novopečeni starši navdušujemo nad nečim takim, kot je posrano dete. Stala sva nad previjalno mizo in ploskala, kot bi bila malo čez les. Zamenjali smo tudi vrsto adaptiranega mleka in pričeli izvajati še telovadbo: nogice sem ji počasi stegovala in krčila ter z njimi kontrolirano pritiskala na trebušček. Prebava se je uredila, končno. Danes lahko rečem, da je pokakana (skoraj) vsak dan, trebuh ji sedaj z doterrinim sivkinim eteričnim oljem (Lavender) masiram samo še zjutraj in zvečer (kar jo dodatno pomiri in pripravi na spanje) ter ji občasno namažem še podplate (predvsem akupresurne točke za črevesje in želodec). Masažo še vedno izvajam vsakič, ko jo previjem.

KLOPI IN KOMARJI NIMAJO ZA BUREK

V soboto smo se prvič kot novopečena družina odpravili v gozd. Saj ne da smo pretirani ljubitelji ponevihtnih luž in vlažnega ozračja, ampak za čevape gremo pač na konec sveta #rojstnodnevnipiknik.

received_1096771060454907

Ker se klopov že kar paranoično bojim, sem z doterrinim sprejem TerraShield dimno zaveso ustvarila že v avtomobilu. Andraž je odprl usta in pričakovala sem običajno pi*denje: “kako ma to sranje močn vonj/zdj se pa vse lepi/v usta mi je šlo …” Izdahnil pa je samo: “O, lepo diši.” Zmagoslavno sem dvignila desnico, v kateri se je bleščala steklenička z mešanico eteričnega olja. Našpricala sem si še roke in olje nanesla tudi na sleherno dlako naše kosmatinke Zoye, ki je po končani masaži zadovoljno odrepkala v gozd.

POMIRITEV ZA VSO DRUŽINO

Ker sem bila nad eteričnimi olji doterra več kot navdušena, sem se odločila, da poskusim še olje Serenity. “Mogoče bo tako Julija hitreje zaspala,” sem si mislila. V difuzor sem natočila vodo in dodala olje. Vklopim in akcija! Čudovit vonj se je razlegal po spalnici, ozračje je bilo v trenutku bolj sproščeno. No, Juliji je bil bolj zanimiv difuzor, ki spreminja barve in ni takoj zaspala, je pa zato njen očka mrknil v sekundi. Placebo efekt my ass!
Izvedela sem tudi, da priznani šepetalec psom Cesar Milan to olje uporablja za pomiritev svojih štirinožnih varovancev, zato ga v času nevihte, ko je grmenje na vrhuncu, uporabim tudi na Zoyi.

Družina Andrejc je torej v celoti (vključno z največjim skeptikom) navdušena nad učinki eteričnih olj doTERRA, zato smo svoj komplet Family Essentials že naročili, da pred vlažno jesenjo in mrzlo zimo okrepimo imunske sisteme.

Če imate kakršna koli vprašanja, potrebujete testerčke ali želite naročilo oddati tudi sami, se pofočkajte v FB skupini Eterična olja doTERRA – Zdravilna moč matere Zemlje (klik) in Anja vam bo rade volje pomagala.