LPD4 “Bi jo, bi jo …”

0

Četrti del pete sezone Ljubezni po domače začenjamo v Ribnici, kjer Mitja sesa mačje dlake in pobira (mačje?) kakce iz peska. Naš najmanj lasati iskalec ljubezni je skorajda pripravljen na prihod deklet.
Kaj pa vi – ste pripravljeni na akcijo, dramo in … ljubezen?

Mitjo bo prva presenetila njegova največja oboževalka Sonja, ki ji je grozil izpad (pred odhodom jo je rešila Nana, ki se je sama odstranila iz oddaje). Parkirala je na dovozu in z glasnim “KU-KU” iskala svojega gostitelja, ki je medtem na mizo naštimaval jabučke – raznolikost jabolčne prezence namiguje na to, da je letos glavni sponzor oddaje kiosk “Sadje, zelenjava in Kivi” iz Kranja.

Sonja piska “KU-KU”, kamera pa se že seli na drug konec Slovenije …

…, kjer tudi Mihaela pričakuje prve snubce.
Mihaela in njen oče sedita pred hišo za mizo polno dobrot in čakata na Mihaeline izbrance. Gazda pri hiši je takoj povedal, da fante čaka trdo delo, ki ga na kmetiji nikoli ne zmanjka.

Bedni poskusi monterja, da bi nahajpal tempo oddaje s preskakovanjem iz enega na drugo prizorišče se nadaljujejo in spet gledamo Sonjo, ki je končno našla Mitjo.
Po dolgi poti (vmes je falila Ribnico in se odpeljala proti Kranju), je končno padla v Mitjev objem. Vesela, ker je prišla prva, je s sabo prinesla tudi pecivo, ki ga je sama spekla prav za Mitjo.

Uvodni awkward small talk sta nadaljevala za mizo, na kateri je Sonja opazila jabolka in banane: “Banane so seksi!”. Snela je svojo energetsko verižico in si olupila banano: “Banane so seksi, a veš … Ženske mamo rade banane.” je dejala, preden je zagrizla v bananico. Mitja je le nemočno opazoval, kako ga trudi zapeljati z erotično navdahnjenim obdelovanjem napol gnile banane. Medtem ko je Sonja pogoltnila svoj prvi košček banane, je Mitja (še enkrat) pogoltnil zdrizaste koščke jajc in hrenovke, ki jih je jedel za zajtrk in so se mu ravno vrnili v usta.

Medtem ko Sonja testira moje potrpljenje z neuporabo rodilnika, je pred vrati že nova kandidatka …
… kamera pa je že na novi lokaciji: pridružili smo se Danici in Francu na njunem romantičnem zmenku na travniku za hišo.

Danica je vesela, ker v letošnji oddaji nima konkurence (pri Francu), Franc pa je zadovoljen, da je nekdo prišel pogledat njegova drva. Danica mu je všeč, zato nam v kamero pove, da “BI JO.”.

… in že smo na Koroškem, kjer Uroš in Matej spoznavata pomen besed “bol dauč ko Uršla Gora”.

Avtobus ju je odložil na koncu asfaltne poti, zato sta zadnjih 100 kilometrov do Mihaelinega doma prepešačila po makadamu.
KJE JE TRETJI KANDIDAT, katerega ime smo pozabili? Mu je zmanjkalo baterije na jeklenem konjičku ali pa je po prvi oddaji prejel toliko pisem oboževalk, da je že našel svojo ljubezen …?

Janez Krajnc (glava familije) medtem našteva seznam kmečkih opravil, ki ga je pripravil za mladeniče, ki bodo prišli osvajat njegovo hčer.

… in spet gledamo Vesno, ki je druga prišla na Mitjevo “kmetijo”.

Ker ji nihče ni odprl vrat, so ji snemalci namignili, da gre okoli hiše na vrt k Sonji in Mitju. Sonja mu polira glavo, Vesna pa se sprašuje, kje je Nataša .., ki v tistem trenutku pripelje na dovoz. Že vsa dosadna izstopi iz avta in začne jamrati o tem, kako je nihče ni pričakal z rdečo preprogo in jo povprašal o zamudi.

Bodi vesela, da si zamudila – Sonja je vmes precej nazorno fafala banane in bohve, kaj je počela z jabučki (da je bilo tako eksplicitno, da so monterji to izrezali iz oddaje?!).

Mitja se še enkrat zahvali Sonji za pecivo in jo objame, kar še dodatno razpizdi Natašo.
Sonja mu zašepeta, da si “zapre štacuno”, Mitja pa ne pozna manir, zato vsem na glas razloži, da mu tič gleda iz hlač. Morda pa je bananofaf Mitjo vseeno malo narajcal …?

Vesna medtem v kamero pove, da je tudi ona opazila napetost med Sonjo in Natašo, ter da komaj čaka nadaljevanje njunega zaenkrat še precej subtilnega medsebojnega podjebavanja.

… in spet smo pri Franciju, ki se je z Danico in njenim kužkom vrnil s sprehoda.

Obiskala jih je Tanja, ki jim je prinesla objemčke in čudovito novico: Franci in Danica gresta na romantičen oddih!

… in spet smo se vrnili na Koroško. Mihaela je fantoma pokazala senik na katerem bosta spala. Prestrašena mladeniča sta se čudno spogledala, a ju je Mihaela “potolažila”, da (še) ne bosta spala na seniku: najprej ju čaka srečanje z očetom in delo! JA, FANTA! NA KMETIJI SE DELA, DELA in še enkrat DELA!

Oče Janez je bil presenečen nad Mihaelino “izbiro” kandidatov … Dude, a bi rajši 24/7 poslušal (naj)slab(š)e poskuse imitiranja slavnih oseb s strani Seana?
Nalil jima je šnops in brez besed sta srknila vsak svoje šilce, oče pa ju je zasul z vprašanji o travi. Uroš je izstrelil odgovore na vsa vprašanja in presenetil vse pred in za kamerami. “Mogoče (če bi bilo dovolj temno) pa sploh ne bi bil napačen tale Uroš …” si je mislila Mihaela, ko jih je gledala odhajati delu naproti. “Čas je za še enega kratkega!” je rekla in si nalila še ene par požirkov.

… INNN spet gledamo babji ravs v Ribnici. Mitja je kot pravi đentelmen svojim gostjam pomagal s prtljago in jih peljal do njihovih postelj. Sonja se je zagrebla za posteljo v hodniku, Vesna in Nataša pa sta dobili skupno sobo.
Medtem ko Nataša jamra o manjku posteljnine, je Sonja prva pobožala Mitjevo muco.

Prav ste prebrali – Mitja jim je prišel pokazat, v čigavi sobi bodo spale. Mačka je šla srat za Natašino posteljo, zato so se naši Ribnčani prestavili v dnevno sobo, kjer je Mitja dekleta postavil pred prvo težko nalogo: zmeniti se morajo, katera bo šla z njim na prvi zmenek. Pametno se je odstranil iz sobe in počakal, da nevihta mine.

Najbolj glasna je Sonja, zato ji dekleti prepustita prvi zmenek … a ne pozabimo, da ima Nataša ZLATO KARTO!

Uroš in Matej pa sta se znašla pred prvim praktičnim preizkusom. Janez (oče) jima je pokazal “drove” – Franci bi rekel “drva” – Matej pa je pogumno prijel za sekiro in začel s sekanjem.

Uroš je bil tako navdušen nad njegovimi veščinami, da je želel tudi sam poskusiti. Zamahnil je s sekiro … in jo zlomil. Na hitro jo je porinil v roke Mateju, ki je le zbegano gledal Janeza, ki se jima je hitro bližal. Razočarani gospodar kmetije, jima je vzel sekiro in šel Mihaeli povedat, da sta kretena. Očitno bosta danes spala na mrazu?

Med prenovo Francijeve hiše (Tanja mu pospravlja bajto) bosta Franci in Danica uživala na oddihu v dvoje. Ko je Danica omenila, da si Tanja zasluži lupčka za organizacijo izleta, ji je Franci “povedal”, da je on organiziral vse skupaj.

Dobil je poljubček na lice. Skorajda sta se že razvnela, potem pa je Danica rekla, da ne bo spal v njeni sobi.

Na Koroškem je Metka prišla pogledat svojo nečakinjo in njene snubce.

Pridružil se jima je tudi oče in skupaj so se smejali drvarskim podvigom Uroša in Mateja.

Medtem Danica in Franci uživata ob večerji ob svečkah. Franci jo zasipa s komplimenti, a z vsakim drugim stavkom poruši ves “mood”, ki ga gradi že cel dan. Očitno je res bolj navajen družbe drv?

V naslednjem trenutku pa naša romantika preseneti ansambel Vesolje (iz Kamnika). Davno tega, ko Ljubezen po domače še ni obstajala, so Franciju namreč obljubili, da mu bodo zastonj igrali na poroki!
Poroka bo še malo počakala – čas je za ples! Franc je Danico prijel kot motorko in se zapodil “med drva”.

Dneva je konec … kandidatke v Ribnici so šle spat, fanta na Koroškem se stiskata ob mrzli peči, Franci pa je v kamero povedal, da bo poskrbel za Danico, če slučajno ponoči pride trkat na njegova vrata.

Kaj pa se bo dogajalo v naslednji epizodi?
Zakaj bo Sonja jokala? Katero bo zažvrgolel naš kanarček Miroslav in kaj …

VSE to in še več boste izvedeli v oddaji NASLEDNJO SOBOTO!
JA, sedaj bo Ljubezen po domače na sporedu le še ob sobotah.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here