LPD S5E1: Magičnih šest

0

“V letošnji oddaji bo vse malo drugače” je že takoj na začetku prvega dela nove sezone povedala voditeljica Tanja.
Od 8 semifinalistov je samo 6 kandidatov dobilo dovolj pisem, da nadaljujejo svoje iskanje ljubezni v 5. sezoni LPD … kar je enako kot lani in v sezonah poprej.

Je pa v novi sezoni vseeno nekaj novosti!
Tanja tokrat ne gre nikamor– zasidrala se je na Vranskem v neki hiški sredi gozda in tam pričakuje kandidate pete sezone LPD – pisma pa tokrat dostavlja neka čarobna vila ljubezni …
Šest kandidatov bo tako dobilo vabila na Vransko, dva kandidata pa bosta prejela … HUHU, ne bomo vsega razkrili že na začetku!

Prvi kandidat je šmeker David Krulčič, ki je med živčnim čakanjem na Tanjo odšel na kratek sprehod ob obali. In glej ga zlomka: ravno, ko je brcal kamenčke na plaži, je mimo njega pripravala steklenička, v kateri je David našel … VABILO!

Po tem, ko je prebral vsebino svojega pisma-vabila, je bil David še bolj na trnih kot prej – ni bil namreč čisto prepričan, kaj ga čaka na Vranskem, ker so scenaristi oddaje spretno spremenili potek dogodkov … “Porkodijo” je zarožljal s svojim snežno-belim primorskim nasmeškom in se odpravil pakirat za pustolovščino, ki ga čaka na Vranskem.
Hitro je spakiral vse, kar potrebuje za osvajanje ženskih src, a ga je na poti ustavila Patricija Krulčič (ne vemo, kdo to je … predvidevamo, da je sestra?).

Monter je nespretno pozabil zakriti Davidov domači naslov, zato pričakujemo, da se pred njegovo hišo že zbirajo množice voljnih deklet, ki upajo na to, da primorski šmeker v oddaji ni našel tiste prave …
Patricija je Davida vprašala, kam beži – zmenjeni so namreč, da bodo pobirali oljke – nasmejani Primorec pa ji je zgolj pomahal v slovo in pohitel ljubezni naproti … na Vransko, kjer ga je že čakala Tanja.
V romantičnem okolju srednjeveško opremljene sobane, okrašene s pet jabolki, je David nestrpno pričakoval razplet več mesecev trajajočega čakanja na pisma.

Ko je zagledal svoj kupček pisem … je razočarano zavzdihnil. Na mizi so bila samo štiri pisma! … a mu je Tanja takoj razložila, da je dobil več pisem, na mizi pa so zgolj tista od kandidatk, ki so bile pripravljene na vrat na nos prikorakati na Vransko (k0r0na times). To ga je malce potolažilo, a ga je kmalu čakal nov šok!
Kandidatke se skrivajo nekje v gozdu, Tanja pa mu je povedala, da ga že kmalu čaka nov izziv.
Zapodil se je v pisma – po weird nasmihanju sodeč, mu je bila vsebina precej všeč. Kandidatke so se res izkazale, saj lahko že po bežnem pogledu na pisma vidimo, da jim je morski volk David zares všeč. Dobil je štiri pisane kuverte: na eni je bil motor, na drugi so bile rožice … kar nakazuje na grozne razmere na poštah med k0r0n0.

Medtem ko je David pozorno pregledoval vsebino svojih pisem, pa se kamera že seli v najbolj nasmejan kraj v Sloveniji – magična vila srca je obiskala našega dobrovoljčka Miroslava!
Med zobanjem malinic Miroslav razlaga o slavi, ki ga je doletela po uvodni oddaji LPD.

Nasmejan do ušes in še dlje upa na to, da je morda tam nekje res kakšno pismo zanj, ker “ženske so mal čudna bitja tut drgač” … ko kar naenkrat zasliši glasbo, ki spremlja hipi vilo. Vila iz gozda mu brez besed odda pismo … v katerem je vabilo na Vransko. Mirko (tako ga kličemo prijatelji) je hitro spakiral svoj modri nahrbtniček, se povzpel na motor in oddrvel na Štajersko …
… kjer ga že pričakuje Tanja s kupčkom pisem.
Medtem ko Miroslav gleda pisma (prebrala jih je Tanja), se David še vedno živčno nasmiha: Mirko je dobil enako število pisem kot on? Tudi Mirko je dobil najbolj čudne kuverte vseh časov, a važna je vsebina.

Že prva kandidatka mu je napisala, da bi mu zaplesala trebušni ples …

V nadaljevanju oddaje pa (kot že rečeno) ne bomo gledali vseh kandidatov in čas je za prvo kajlo.
Kamera se seli k …
… Mihu, ki je zasadil paradajz, čebulo, kumarice in fižolo.
Miha, ki je medtem postal lokalna zvezda, je zaslišal trkanje na vratih: kdo pa trka?
Bila je vila ljubezni in razočaranja! Mihu je v roke porinila tablico in pomahala v slovo.

Tanja mu je v videoposnetku razložila, da je prejel le dve pismi in ne bo sodeloval v nadaljnjem snemanju oddaje. Prvi osmoljenec letošnje oddaje jo je tako kar dobro odnesel: dobil je dve pismi in tablico + Tanja mu je rekla, da ga ima rada. #winsomelosesome

Magistična čarodejna vila Tinka pa že drvi na Koroško. Čas je, da obišče obe letošnji kandidatki.
Metka in Mihaela že nestrpno pričakujeta Tanjo zato postaneta lačni – PALAČINKE TIME! Metka je šla po jajco, Mihaela pa po mleko. Kar naenkrat je Mihaela zagledala pismo na drevesu!

OMG, kako šokantno! V skorajda istem trenutku pa je na drugem drevesu tudi Metka našla pismo! WHAT, kakšno naključje! Mihaela je odprla pismo, v katerem je pisalo, da gre na Vransko … Metka. OOO, tetka je nadmudrila (insert blue hair joke) nečakinjo! Še dobro, da je vila ljubezni že ušla v gozd, da je ni jezna Mihaela nasadila na vile … ali nohte!
Le nekaj trenutkov za tem tudi Metka odpre svoje pismo, v katerem piše, da gre na izlet k Tanji … Mihaela! HA, HA, HA … kakšna dobra šala in potegavščina! Dekleti namreč mislita, da sta izpadli … Joj, tale Tanja se pa res dobro poheca!
Dekleti pohitita ena drugi nasproti in v en glas vzklikneta: “TI GREŠ NAPREJ!” … HA, HA … dobra šala je razkrita in sedaj obe vesta, da jima je uspelo – nečakinja in tetka potujeta na Vransko!

Med pakiranjem se šalita o izbiri kandidatov, razmišljata o čudovitih šalah naših scenaristov in ugibata, kaj vse ju še čaka. GPS pravi, da je od Slovenj Gradca do Vranskega cca. 59 minut, kar pomeni, da sta bili dekleti tam že slabih 30 minut kasneje. #SGregistrska #korošcizavolanom

Tanja se je ob pogledu na njune našpičene nohte prijela za joške in pomislila na uboge kravice, dekleti pa sta neučakano planili vsaka na svoj kupček pisem. Mihaela je najprej prebrala enega od nekega suhca, ki ni dojel plavolaskinih namigov, Metko pa je očaral pisec pisma, ki je velik ljubitelj živali. #KJUT

Na drugem koncu Slovenije pa medtem poteka nenavadna nogometna tekma. Ribnčanski Rus in njegovi prijatelji brcajo žogo v prav posebnih opravah – vsi imajo namreč oblečena roza krila! Medtem ko je Mitja kot pravi mačo driblal po igrišču, se je za hišo priplazila vrtna vila zaljubljencev in enemu od Mitjinih prijateljev podarila pismo v obliki rdečega kartona. Že ob naslednjem duelu je Mitja tako prejel rdeč karton, kar ga je zbegalo.

Visokorasli prijatelji so prebrali pismo ribnčanskemu mačjeljubcu – Mitja je prejel dovolj pisem in gre naprej!
Spakiral je svojo kiklico, pospravil kakce iz mačjega stranišča in ob bučni podpori prijateljev odbrzel na Vransko.
… kjer ga je pričakala vedno nasmejana Tanja. Želel jo je poljubiti, a mu je povedala, da je POP TV ne plača dovolj za kaj takega … in da bo ob naslednjem takem predlogu dala odpoved in šla za full-time snemat reklame na Shoppster.
Tudi on je bil začuden, da so ga pričakala samo 4 pisma, kar je najbolj nasmejalo Davida, ki je bil prav tako začuden, da so v celi Sloveniji le štiri dame, ki bi ga imele za šmekera.

Mitja se je zakopal v svoja pisma, a je že po prvem stavku naletel na težave, ker je naletel na besedo “ful”, ki je preveč angleška, da bi jo razumel. David se je smejal, kot še nikoli, kamera pa je skočila na zadnji dve lokaciji: k šivilji Milanu in k drvarju Franciju.

Milan je med brcanjem sena razlagal, da se veseli nadaljevanja oddaje, a se je po dolgem čakanju na Tanjo odločil, da jo počaka kar v savni.

Franci pa je med sekanjem drv dobil prav poseben obisk … Obiskala ga je DANICA (s kužkom). Nerodni lupilec nektarin ni bil preveč razočaran, ko mu je razložila, da je dobil le eno pismo.
Milana je v savni prebudil znan zvok zvonca. Nadel si je modro ogrinjalo in skočil pogledat, kaj se dogaja: levo nič, desno nič … na sredini PISMO!

Po prebranem mu je bilo jasno, da se odpravlja na Vransko, a je bil vseeno malo razočaran, ker je za Tanjo pripravil prav posebno “darilo”. Odločil se je, da ji ga “da” naknadno. Napakiral je šivanke, še zadnjič pošlatal vse svoje kipe in se v svojem hrošču odpeljal ljubezni naproti.
Medtem Franci pred Danico bere pismo … za katerega ne ve čisto, kdo ga je napisal. Na koncu mu Danica zaupa, da je prav ona tista, ki se je ogrela zanj. Ker je Franci tudi bioenergetik smo namreč pričakovali, da bo takoj zaznal njeno bioenergijo, a ga je očitno zmotila prisotnost kužka.

Po nasmeških na njunih obrazih lahko sklepamo, da sta zadovoljna z “izbiro”, zato držimo pesti, da jima uspe! #pokažmukakosejEnektarine

Milan je končno prispel na Vransko in magična voz-miza je bila polna! Znana je gruča, ki bo letos iskala ljubezen “po domače”. Odpadla sta Miha in Franci, ostali so DAVID, MIROSLAV, MIHAELA in METKA, MITJA in MILAN!

Medtem ko je za mizo Milan razlagal nerazložljivo, je Tanja poskrbela za novo presenečenje! Tekmovalcem je dala eno minuto časa, da izmed vseh pisem vsak izbere ENO, katerega avtorja/ico bo odpeljal/a na zmenek! TIK-TAK-TIK-TAK!

KDO bo S KOM in KOGA? Seveda nam te “skrivnosti” niso razkrili danes … izvedeli bomo šele v soboto!
OMG, komaj čakam, da vidim, kdo so ti, ki so se letos prijavili v najbolj ljubezenski šov v Sloveniji.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here