D.I.L.F.

LOVE IS LOVE

Danes rišemo mavrice in družine.
Kakšne? Take rdeče in zelene in modre in rumene in vijolične in oranžne … take, kot so vse mavrice na tem svetu.
Ne, ne – kakšne družine? Ajaaa, ja take … in drugačne. Družine pač. Družine, v katerih so starši in otroci … pa strici in tete, dedki in babice, bratje in sestre … Take z dvema mamicama in take z dvema atijema. Take, kjer je samo mamica in take, kjer je samo očka. Take z očimi in mačehami in take s polbratci in polsestricami. Velike in male in ogromne družine. Družine, ki jih je kakor mavric nešteto veliko in nešteto različnih. Tako kot mavrice na nebu je vsaka unikatna in tako kot mavrica na nebu je vsaka čarobna. Huh … družine z veliko ljubezni – take družine rišemo!

IN samo take družine poznamo! Družina je skupnost ljudi, ki se imajo radi … ne glede na spol, starost, raso, veroizpoved … DRUŽINA JE LJUBEZEN! In najboljša stvar, ki jo kot najboljši očka na svetu lahko naredim je, da svojo hčerko naučim na svet gledati z mavričnimi očali. Naj odraste v nediskriminatorno osebo in PROSIM VAS, naj odraste v nediskriminatorno družbo!
Samo skupaj lahko premagamo predsodke in vsem zagotovimo enake pravice in enake možnosti!

Penis med nogami ali odsotnost le-tega ne določata moje (ali tvoje) moškosti in nikakor ne vplivata na to, kakšen starš bom. Zaradi tistih 12 centimetrov in dveh mlahavih žogic nisem nič boljši starš od katerekoli lezbijke ali transosebe! Tudi dve mamici ali dva očka IN ena mamica in en očka IN en … lahko otroku da vse, kar potrebuje, da zraste v čudovito osebo, ki pozna samo ljubezen in ne vidi zgolj (namišljenih) ovir na poti do le-te.

Danes je mednarodni dan boja proti homofobiji, bifobiji in transfobiji. Zakaj torej govorim večinoma o starševskih pravicah/sposobnostih LGBTQ+ oseb? Ker se ravno tukaj odkriva prikrita homofobija oseb, ki jih “istospolni sicer ne motijo, niso pa primerni za starševsko vlogo”. In tako je začaran krog nadaljnje diskriminacije neheteroseksualnih oseb sklenjen!