PARTY MIX

#KriptoKekec

“Yo, a greš z mano na predavanje o Bitcoinu?”
Takole me je bestić povabil na izobraževalni event, ki ga je v prostorih Emporiuma organiziralo podjetje Bitnik Eu.

“Um … mja, ok. Itak nimam nč za delat?”


O predavanju nisem razmišljal do trenutka, ko sem se usedel med precej pisano druščino osebkov, ki se je prišla izobrazit o najbolj “hip” valuti ta trenutek. Bo to še ena predstavitev v smislu Avon-Tupperware-prodajanje sesalcev ali pa bo Mr. Trček dejansko povedal kaj, česar še ne vem – kolega mi o BC namreč razlaga vsakič, ko dobi priložnost, zato lahko rečem, da nisem totalni analfabet, ko pride do pogovora o virtualnih kovančkih.

22664439_1129963030469043_335758830_o (1)

Kot pove že naslov predavanja (Bitnik učilnica: osnove Bitcoina), se predavatelj ni spuščal v podrobnosti (o) BC. V skorajda treh urah se je Trček dotaknil vseh vprašanj, ki se porajajo v glavah bodočih investitorjev v kripto valute in nanje odgovarjal direktno, odkrito in na trenutke precej čustveno. V nekaj delih predavanja je malček zajadral iz smeri, ki si jo je začrtal v PP predstavitvi, kar je predavanje naredilo (še) bolj zanimivo.


Medtem ko je kriptovalute na najbolj poljuden način približeval množici radovednih glav, je naletel tudi na nekaj bučkov, ki jih na takih eventih nikoli ne manjka. Predavalnica je bila polna “zanimivih” ljudi, ki želijo preizkusiti svojo srečo in znanje v kripto-svetu.
Za nekaj trenutkov sem odklopil absorbiranje novih informacij o BC in pogledal po prostoru: med 50+ poslušalci sem opazil kar nekaj zanimivih obrazov, kar me je potegnilo v nadvse zabavno profiliranje neznancev, ki so me obkrožali.

22664167_1129963040469042_1997479420_o (1)

Nočem biti zloben, toda ali lahko od osebkov, ki na papir prerišejo celotno PP predstavitev, pričakujemo, da bodo uspešno operirali z valuto, ki načeloma obstaja le v virtualnem svetu?
Gospa pred mano je iz svoje Burberry torbice potegnila s kristalčki okrancljan zvezek in nato v treh urah popisala in porisala cca. 10 listov velikega formata. Gospod na moji levi je prikazal spoštovanja vredno sposobnost zapisovanja po nareku, ko je v svojo beležko zapisal prav vsako besedo, ki je priletela z odra … Nobeden od njiju seveda ni pomislil, da bi zadevo posnel ali poslikal s telefonom (ki naj bi predstavljal njuno denarnico v primeru, da se odločita za nakup BC)?

Sodelovanje na borzi, kupovanje in prodajanje BC na 1001 način, uporaba trezorčkov itn.?
Morda sem kreten, a na prvi pogled bi rekel, da bo nekaj kandidatov izgubilo svoje (usnjene) denarnice, še preden bodo prišli do BC bankomata. Kar strah me je pomisliti, kako se bodo takšni posamezniki odrezali v svetu trgovanja, phishinga in ostalih pasti, ki (lahko) prežijo na morebitnega uporabnika BC. Sem zloben, kajne? Hja, tako pač je. Svet je poln čudakov – takih in drugačnih – zakaj bi bila tokratna množica neznancev nekaj posebnega?


Stari, mladi … Bogati in malo manj bogati. Revni? Najbrž.
Vsak s svojim motivom in vsak zase (nekateri pa še malo za otroke in vnuke) …
Vsi opremljeni s kopico novih informacij, ki zadoščajo za hiter nakup BC kar prek “bankomata” 😉 (wink, wink)

In jaz – (najbrž) edini udeleženec predavanja, ki tudi za trenutek ni pomislil, da bi resnično vložil v BC.
Zakaj ne?
Ker svoje bajne zaslužke, ki mi jih prinaša bloganje, zaenkrat vlagam v renoviranje našega novega doma, kar pomeni, da mi za poigravanje s kriptovalutami ostaja točno -0 evrov.

22641949_1129963050469041_2134272422_o (1)

Od viška (znanja) pa ne boli glava, kajne?


Na kratko: izvedel sem kar nekaj zanimivih stvari, zato lahko rečem le “thumbs up” @Peter Trček in Bitnik Eu. Pred nakupom BC moram pa še zadeti na Lotu in obiskati enega izmed naslednjih (more advanced) predavanj, ki jih bodo organizirali v bližnji prihodnosti.

________________________

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____

BITNIK EU

foto