PARTY MIX

#KorakiZaTačke

Smo odgovorni lastniki Zoye, zato se že 14 let vsak dan trudimo, da se ima ona vsaj približno tako fajn z nami, kot se imamo mi z njo.

Biti lastnik psa ni pravica … je privilegij in velika odgovornost! Ni lahko imeti psa IN poskrbeti za VSE njegove potrebe. Če si odgovoren in skrben lastnik, je skrb za psa res precej podobna zadeva, kot je skrb za otroka. Psi so naši otroci – naj se sliši še tako kičasto – ne morejo poskrbeti sami zase in so na veliko načinov odvisni od nas … v zameno pa nam nudijo ljubezen in zvestobo od prvega dne do zadnjega diha.

Zoya je k nam prišla s kmetije, kjer niso lepo skrbeli za svoje pse. Ko smo jo šli iskat, je bila zadnja od 6 kužkov, ki so se skotili – pet so jih že oddali pred njo. Majhna kepica je nerodno pricapljala do mene in v trenutku sem vedel, da je ona tista prava. Po dveh dneh smo šli na veterinarski pregled, tam pa so nam razložili, da je naša majhna psička precej mlajša, kot so nam rekli na kmetiji. Oddana je bila prehitro, zato je imela na začetku kar nekaj težav s prilagajanjem na življenje pri nas, a smo z veliko ljubezni in skupnimi močmi uspeli našo malo kepico vzgojiti v super psičko, ki nam lepša življenje že 14 let! Danes je že malo naglušna in malo slabovidna, a je za svojih skoraj 90 (človeških) let precej mladostna. Rada teče, plava, lovi frizbi in storže … Zelo rada pa tudi spi. Zaradi njene živahnosti in mladostnega izgleda jo velikokrat zamenjajo za mladička, a vsakič s ponosom povem, da je že prava upokojenka. Ko se je rodila Julija, Zoye nisva zapostavila, ampak sva načrtno poskrbela, da se kljub prihodu dojenčka za najinega prvega “otroka” ni nič spremenilo. Od prvega dne sta najboljši prijateljici in že zdaj mi je hudo, ko pomislim, da Zoye nekoč ne bo več.

Kosmatincem pa lahko pomagate tudi vi:
– pošlji SMS TACKE1 ali TACKE5 na 1919
– daruj hrano v zbiralnih košarah, ki jih najdeš v Lidlu
– objavi na story fotko svojega ljubljenčka s posebnim ”Koraki za tačke” filtrom in označi Lidl Slovenija , ki bo za vsak tak story zavetiščem doniral 50 gramov hrane.#korakizatačke #lidlslovenija