PARTY MIX

Kekčeve ukane

“Mami ….” 

“… jz bi tuuuuuuuuuut take lase mel kukr Kekec …”

Bil sem mulc (mulček?), star kakih pet let, ko sem veselo razglabljal, kako bi bilo superfajn imeti take laske kot najbolj znan pastirček vseh časov, Kekec (in s tem – valjda –  vse punce iz bloka).

Kinda sucks – ko dojameš, da si bolj podoben Rožletu kakor Kekcu.

DAMN! Noone likes him :/

Genski zapisi in mutacije, nastale zaradi černobilske nesreče skorajda leto prej, ter seveda moja draga mamica in atek, ki sta očitno pojedla preveč solate tistega usodnega poletja 1986. To so krivci za mojo anti-Kekec oziroma Rožle-meets-afroman frizuro. Frizuro, ki mi je prinesla ljubezen vseh generacij in obenem odnesla ljubezen določenih deklet, ki pač niso marale Rožleta.

 Beverly Hills 90210

Stojim v vrsti v Živilih (predhodnik Mercatorja). V eni roki vrečka mleka, v drugi pa Beverly Hills “žvek”. Nerodno preštevam bone in ugibam, katero sličico bom dobil.

“Kelly, Kelly …” – moje telepatske poskuse prekine ena od Mamk iz soseščine.

“OJOOOJ, kako imaŠ Łjupke ćupke! Bogami, da bi ja imaŁa takve ćvorŁje! Hjaaaao, kako si sŁadak! Ko jedna maŁa bakŁavica …”

Bakica doživlja afrogazme, meni pa gre po glavi le Kelly. Ona ima tudi ravne lase. Sigurno bi ji bil Kekec ful všeč …

Dejansko se spomnim vsaj 10-ih situacij, ko so me starejše gospe (trajne rox!!!) spraševale, kaj bom, ko bom velik. Maneken zaradi las ali doktor zaradi “takih luštnih malih rokic”?  Ali pa klasična: “Huhu, a mi boš naslednič prinesel laske, ko greš od frizerja, huhu?”.

If they only knew …

Anyways …

Bone je zamenjal tolar, trganje mlečnih vrečk izkoreninil tetrapak, prevzamemo evro, zadane me puberteta in kasneje še job in … LIFE happens!

Trenutno sem varnostnik.

Lasje mi ne bodo več (z)rastli, zato kakšne Head and Shoulders reklame odpadejo – je pa res, da je tudi Mr. Proper nekako prišel do službe.

Na drugi strani pa se mi za doktorja vse bolj izteka čas – pa mogoče mi malo šole manjka. Malo. MAAALO …

 

“Pi*da si ti en kekec!” mi reče frend, ko ga hecam na FB-ju.

Hja, mogoče pa res – čisto malo – po duši.

Jaz pa pojdem …

___