M.I.L.F.

KAJ SE JE SPREMENILO …

… odkar imam otroka?

 

Videz in prioritete:

Kratko postriženi nohti, dolgi lasje, ki so vedno speti v čop, še raje v figo (da me Julka ne cuka), strije na skoraj vseh delih telesa, nakopičena maščoba (beri “fuk ročke”), odvečna koža, nova obrazna gubica ali dve (tri, štiri, pet). Kolateralna škoda, bi lahko rekli. A mati narava je poskrbela tudi za to, saj se skupaj z videzom po porodu spremenijo tudi prioritete (#hvalabogu).

Google search history:

Če bi prej na mojem računalniku med zgodovino brskanja našli gesla, kot so: Idris Elba in jeans, najbolj odštekana novoletna zabava v Ljubljani, poceni letalske karte, cena tečaja jahanja, bachata za začetnike, Idris Elba topless … so danes med iskanimi gesli: kako s fiziološko tekočino očistiti nos dojenčku, čaj za dojenje, otroški dodatek, vloga za vpis otroka v vrtec, uvajanje goste hrane, običajna barva otrokovega kakca. Razlika je več kot očitna.

Stanje na bančnem računu:

Evri na TRR-ju so izpuhteli kot iz škafa. Oprema za otroško sobo, nekaj otroških oblek, sto tetra plenic (po nasvetu drugih mamic) in nenormalen “prostovoljni” mesečni prispevek lekarnam za adaptirano mleko ter drogerijam za plenice so terjali svoj davek. No, vsaj otroški dodatek bo na račun kopnečih prihrankov precej višji (#nottrue #pobožneželje).

Stopnja utrujenosti:

Ko pišem tole, ne vem, ali bi se smejala ali jokala. Če bi imela časovni stroj, bi se vrnila v preteklost in sama sebi primazala en velik šamar. Kje so časi, ko sem se zvečer počila na kavč in se sama sebi zasmilila, ker sem bila tako neznansko utrujena … od življenja pač. Ha, a se hecaš, Manca? Kaj pa danes, ko včasih ne vem več, kje se me drži glava. Tamali izraščajo zobje, ponoči se zbuja, vpliv lune, imam vneto zapestje od prenašanja 8-kilogramske uteži, išias ter poln stroj NEopranih cunj, vsak dan skuham vsaj dva sveža obroka, še vedno nismo v celoti preseljeni, zato ob večerih občasno čistim stanovanje ali praznim škatle, tukaj je še Zoya, ki zahteva delček moje pozornosti in še bi lahko naštevala. Prosti čas za branje knjige, gledanje filma v dvoje ali depilacijo, kaj je to?

Število prijateljev:

Ob prihodu dojenčka so številni prijatelji izpuhteli kot prdec pod vročim tušem. Ko z Julijo sediva na igralni podlogi, se včasih počutim kot Tom Hanks v filmu Brodolom, ko je čas preživljal z odbojkarsko žogo po imenu Wilson. Tudi meni se kdaj zgodi, da ne vem točno, kateri dan v tednu je … Zato pa sem začela še toliko bolj ceniti vse tiste frende, ki mi ob prvih znakih prehlada na pomoč priskočijo s svojo domačo lekarno, ki vedo, da mi je najlažje, če se na turški kavi z dodatkom cimeta dobimo kar pri nas doma, ki na mini pojedino z mandlji, mozzarelo in olivami prihajajo kljub razmetanemu stanovanju in eni toni pasje dlake, ter tiste, ki kdaj pa kdaj razbijejo mojo mami-rutino s partijo Activityja.

Hvala, cenim!

P.S.
IDRIS …

________________________

P.S.

A že lajkaš našo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____