M.I.L.F.

#hungry

Glede hrane in pijače na otroški rojstnodnevni zabavi imamo v družbi vedno pereče debate. Alkohol: ja ali ne? (Za starše, seveda). Sladkarije: ja ali ne? (Zaradi otrok …). Zato sva se dolgo pregovarjala, kaj in kako bomo jedli (in pili).

Na koncu sva se odločila za pečene mini pice na francoskih štručkah (da pojemo tudi kaj toplega in je hitro gotovo), za sadna nabodala (sladkanje in vitamini za otroke) ter fingerfood iz rdeče paprike, korenja in kumar.

Kaj pa pijača?
Obiskovalci, ki so bili na dan zabave stari 18+, so si lahko postregli s sangrio, cvičkom ali pivom, ostali pa so se lahko osvežili z vodo s kančkom limone in domače mete. Vodo smo z limono in meto zmešali v velikem steklenem zbiralniku in otroci so uživali, ko so si jo lahko natočili kar sami. Sladkih sokov nismo ponudili.

Poskušali smo speljati praznovanje s čim manj plastike za enkratno uporabo. Zato smo imeli papirnate krožnike, kozarce in slamice ter kuhinjski pribor. Nekaj kolegov in družinskih članov pa smo celo prosili, da si pogrinjke prinesejo s seboj in vse skupaj je tudi na slikah izpadlo prav luštno.

Kaj pa torta?
Pri torti nismo sklepali kompromisov! Torta za prvi rojstni dan mora biti taka, kot se šika: kila moke, kila cukra, kila putra.
Te zanima, kakšno torto je dobila Đula za svoj prvi rojstni dan? KLIK!