PARTY MIX

HoneyMoon 2.7A

Day 18: FOODPORN

MUUUUUUUUUUUUUUUUUU!

EMGLISH SPIKER NO

“Yes.” >>> To je odgovor na vprašanje: “Kje pa je postaja na katero morava?”.

Angleščina nama v Argentinskem glavnem mestu res ne nuca prav veliko. Španščina moje drage pa ob nejevoljni prodajalki kart, ki sva jo zmotila pri telefoniranju, pač ni dovolj za kaj več kot informacijo o tem, da nisva na pravi postaji.  Končno najdeva postajo, ki naju bo pripeljala do najbolj opevanega parka (s strani vseh sogovornikov med najinim tednom v Argentini).

Kratek postanek v McDonaldsu kjer naju je zabaval uslužbenec, kateremu sva cca. 5 krat ponovila naročilo (“DOS MCFLURRY, DUO MCFLURRY, TWO MCFLURRYS …”) na koncu pa naju je nekdo drug vprašal kaj želiva in naju postregel; in bila sva “listo” (pripravljena, op.p.) za lenarjenje v parku.

PEŠADINAC

Osoba koja fizički i psihički može da podnese mnogo sranja, relativno brzo se oporavlja od posrnuća i padova i uskoro nastavlja dalje sa svojim životnim maršom. 
Po engleski, a odomaćuje se, ovo bi se prevelo kao- truper.*

Hja, nisva ravno “truperja”, nisva pa prav daleč od tega pojma. Hodila sva več kot štiri ure, da sva prišla iz parka nazaj v center, iz centra naprej do restavracije (ki sva si jo ogledovala dan prej), zavohala smrad v restavraciji in prehodila kar nekaj ulic in uličic nazaj do centra in potem še xy korakov do muzeja.

Vmes sva za 10 metrov “zgrešila” prometno nesrečo oziroma je voznik zgrešil naju – zadel avto in gas v kandelabr; obletala dva bolšja trga (odpustki), barantala za pesose na Blue Marketu (dobila 10,90 pesov za 1 dolar (uradni tečaj 8,5 pesov)), ter se končno prebila do MAMBE (Museo de Arte Moderno de Buenos Aires), ki naju je več kot navdušil.

FOODGASM

Po obsežni raziskovalni akciji sva točno vedela kaj morava naročiti, da ne bova (ponovno) razočarana. Bife De Lomo in Bife De Chorizo sta rešila najine prepirčke o tem komu “poje v trebuščku“.

Brez pretiravanja: to sta najboljša dva kosa mesa kar sem jih kdaj jedel!


Mesek sva dobesedna požrla (za prilogo samo domač kruh) in ga zalila s kozarčkom (že preverjeno) dobrega domačega rdečega vina.

Med in po jedi sem bil nasmejan kot zapornik, ki po večletnem prestajanju kazni obišče bordel. Neizmerna sreča, ki sem jo občutil ob prežvekovanju božanske argentinske Liske je humorizirala mojo drago (od vina razigrano) ženo. Srečna zaradi popolne večerje in nesrečna zaradi spoznanja, da najbrž še nekaj časa ne bova okusila česa tako dobrega, sva se odpravila proti domu.

MATE – naslednja in verjetno zadnja stvar na najinem “to-do” seznamu. Med hojo domov sva iskala kavarno, ki bi nama to “argentinsko” posebnost postregla na kar se da tradicionalen način. In jo našla v petem poskusu.

Mate v prevodu pomeni “zanič čaj” (KAO! 😀 ). Dulce de Leche in malo kruha za zraven uravnotežita grenkobo čaja in pustita sladek priokus med vračanjem v hostel. Zadnji večer v Buenos Airesu se izteka!

“¡Chau!” 

Jutri pičiva via domovanje v Sloveniji. Pot do tja pa …

 

_____

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____

HoneyMoon Argentina