PARTY MIX

HoneyMoon 1.5K

Day 5: Surf.ing

“NA, NA, NA …”

Tekla sva NA surf lesson, poskušal sem se obdržati NA surfu in padal sem NA ploh/glavo/faco/rit …

Malo kardia pred potapljanjem nikoli ne škoduje, zato sva se odločila, da na najino prvo (učno) uro surfanja kar tečeva. No, mogoče je k odločitvi malček prispevala tudi napačna informacija o tem, kje se dobiva z učiteljem surfanja, ampak “who am I to be pointing fingers” (receptorka naju je zajebala big time)?

PRAVOČASNO prideva v surf shop – za razliko od inštruktorja surfanja. Pol ure kasneje se nama pridruži visokorasli Milton.

Pogleda me in zavzdihne nekaj v smislu, da ne ve kakšen surf naj mi da, da se zadeva ne bo potopila z mano vred.

Zahvalim se mu za vse namige o tem, kako abnormalno velik sem in izberem bel surf (tako n00bzi opisujemo surferske deske – po barvi).

Are you even trying?

Petnajst minut kasneje me med čakanjem na val vpraša, če sem razumel navodila. M namreč “surfa”, medtem ko se jaz bolj ali manj pobiram nazaj na surf, po tem ko padem z njega – and again and again.

Tudi slepa kura zrno najde oziroma tudi največji idioti se vsaj dvakrat v dveh urah za vsaj 7 sekund zadržijo NA surfu – v surf pozi. “Na žalost” nama ni uspelo posneti mojih podvigov in M-inega surfanja (za kar bom Nekomu večno hvaležen). Za konec nama je Milton pokazal še surfanje na glavi (v stoji) – showoff! 😛

All-in-all it was a fun surfing experience. SurfMaster Milton me je pohvalil (kot vse druge osebe, ki so mu plačale 45 € za 2 uri potrpežljivosti ob/na/pod/zraven surfa) in zadovoljno sva odkorakala kosilu naproti.

 WHEN IN ROME …

Ko se razvajaš na Kostariki seveda NE moreš mimo lokalnih specialitet. Po surfanju nama je zapasala “kitajska hrana”.

Jedel sem najboljše spomladanske zavitke ever (nisem ŠE bil v Aziji (turški del ne šteje)), jih “poplaknil” z best (in hkrati tudi prvim) ever Cinnamon Roll-om in se malo kasneje v hostlu lotil še marakujapaje (nisva čisto zihr: a je bila marakuja al papaja) – ki pa je bila totalno zanič.

Pool Party

Slab okus sadne sladice sva želela pregnati z obiskom bazena, s katerim se hostel ponaša na letakih in ga še nisva preizkusila. Glavni razlog je, da je bazen del apartmajskega naselja in je od hostla oddaljen cca. 3 kilometre, gostje hostla pa imajo (kot vsi ostali prebivalci planeta Zemlja) to ugodnost, da se ob nakupu pijače lahko namočijo v (po slikah sodeč) čudovitem bazenu s super razgledom.

Dolga hoja, čudovit razgled in “BUAHAHAHAHAH AS TI FAKIN RESN” bazen. Na hitro sva se spokala nazaj proti domu. Lep sprehod in nekaj sekundno namakanje na plaži je popestrila mavrica ter nekaj dežnih kapelj ob prisotnosti sonca. “Bazenčkanje” ni ravno pregnalo slabega okusa marakujapaje zato sva skočila še na Food Court na eno porcijo mehiškega Total Combo (vsak izgovor je dober).

SKORPIONzZzZz

Pred posteljnimi aktivnostmi sva še malo pohengala z ostalimi rezidenti hostla, kjer je najino navdušenje nad surfanjem in sheranje zgodbic z ostalimi, bolj izkušenimi surferji rahlo ubijala od škorpijona pičena in očitno kako drugače NEnapičena receptorka, ki je s solznimi očmi in zateklim prstom paradirala gor in dol po lounge-u.

Did not care much in sem celo rahlo zdrsnil v dremež, kar je bil za mojo predrago ženo jasen znak, da bo od posteljnih aktivnosti tisto noč izkusila le eno – spanje.

Inštruktor surfanja A surf.ing – out!

V tem postu sem besedo surf uporabil ekzaktno 27-krat, kar je tudi število padcev s surfa (samo mojih, ne od vseh surferjev letošnjega poletja).

_____

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____

HoneyMoon Kostarika