D.I.L.F.

#gotmilk2


Saga okoli dojenja se nadaljuje … Vse fronte so odprte, vsak dan se bije nešteto bitk: na internetnih forumih, v FB skupinah, na otroških igriščih, v nakupovalnih centrih … Očitki padajo za hrbti ubogih mamic in, še slabše, “v faco” (še) bolj ubogih mamic.

Dojenje odpira milijarde razprav, debat in kregov po celem svetu …

Dojiš, ne dojiš? WHO GIVES A FUCK?!

________________________

V teoriji ima vsaka ženska joške (prsi, grudi, balončka, wow-vrečki, karakter …). Obstaja milijarde različnih primerkov – vsaka ženska ima dve in še ti sta ponavadi različni – velike, majhne, temne, svetle, perky, povešene, mikroskopske, kosmate … Ni, da ni!
Načeloma je dojka sestavljena iz več vidnih in nekaj očem skritih delov, ki pa skupaj kot celota služijo le enemu namenu: dojenju.

Dojenje je najbolj naravna stvar, ki obstaja že od …
Vsaj od takrat, ko je Eva pod drevesom nahranila Jezusa, medtem ko je Adam klepetal s kačo in zraven žvečil jabolko … Sem zadel?
No, saj se razumemo – joške in dojenje obstaja/jo že od nekdaj.
So avstralopitki dojili? Nimam pojma!
Kaj pa naše babice? ZIHR!

Nekje med “tistimi dobrimi cajti” in sedanjostjo se je izgubil pravi čar dojk.
Niso več namenjene le hranjenju. Pridobile so nešteto novih imen IN funkcij, ki se večinoma nanašajo na estetsko vrednost le-teh. Joške so postale seksi …

________________________

Ne bom se obregal ob kretene, ki jih moti dojenje na “javnih mestih”, in ob tiste, ki težijo mamicam, ki svoje pamžke (na)hranijo kje drugje kot pa v zavetju lastnega doma z zagrnjenimi zavesami in spuščenimi roletami, da slučajno kdo v svoj periferni vid ne ujame milimetra ali dveh joške. Ne bom – nima smisla.

Dejansko me bolj raz*izdijo tisti, ki na veliko pametujejo o dojenju (kako je to nujno potrebno in kako brez dojenja ne gre).
Raz*izdijo me tisti, ki govorijo o slabih mamicah, ki ne dojijo in tisti, ki obrekujejo “sponzoruše, ki imajo otroke samo zato, ker je to moderno”

GET A LIFE!

Ali v tej gruči moronov, ki gazimo ta vsak dan bolj zje*an svet, res ni več sočutja?
Ni več filtrov, ki bi filtrirali naše kretenizme, ki jih blagovoljno stresamo po vseh, ki imajo sekundo časa, da jih posilimo z našimi pametovanji o … vsem?

Starš sem točno en mesec in 3 dni. Če odštejem prve 4 dni, ko sta bili moji lepotički v porodnišnici, sem aktivno prisoten pri cca. 60 % hranjenj svoje male princeske. Dejansko me od sodelovanja pri tem napornem opravilu ločujejo le službene obveznosti.

Najbrž se sprašuješ, kako hudiča lahko ati pomaga mamici … PRI HRANJENJU?!?

Že od prvega dne je bila naša mala Julija precej zaspan dojenček. Ko so se vsi ostali dojenčki drli, jokali in cmerali, je Julija spala. Ko so vsi ostali dojenčki bedeli, je Julija spala. Ko so vsi ostali dojenčki jedli, je Julija … spala.
Zaspanka je lepo sprejela joško (z nastavkom), trikrat potegnila in zaspala. In spala … dokler je nismo zbudili.

V prvih treh dneh je izgubila 10 % porodne teže.
Umetno mleko ali infuzija?

________________________

Odločila sva se za umetno mleko in dodatno hranjenje po flaški.

IMG_6284-1024x1024

Manca je Julijo podojila, potem pa sem zamešal in ji postregel še s cca. 20-30 ml umetnega mleka. Najprej je šlo počasi. Med hranjenjem jo je bilo treba zbujati, previjati … Vse z namenom, da bi ostala budna tistih nekaj minut, ko je bilo treba cuzati joško/flaško.

Priznam, to je bila prava živčna vojna. Tudi meni, ki sem ponavadi miren, je na čase zmanjkalo optimizma … Zakaj otrok ne je?

Najprej sva jo zbujala na tri ure: podnevi in ponoči.
Manca je dojila in črpala, jaz sem jo previjal in hranil s formulo.

Sedaj se ponoči zbudi 1-2krat, podnevi je na 3-4 ure (ko se sama zbudi).

________________________

Počasi smo prišli v rutino, Julija vse manj spi in vse rajši je. Ostajamo na kombinaciji joška+flaška, ki se je do sedaj odlično obnesla. Zadovoljni smo bili s Humano 1, zadovoljni smo bili z Novalac Plus, sedaj pa delamo koktejlčke iz mleka NOVALAC IT, ki ga Julija preprosto obožuje.
Meni je po okusu še vedno najboljše mleko direkt iz “pipce”, ampak mislim, da je to zaradi embalaže.
Julija pravi, da je najboljši mix: pol Ziza, pol NOVALAC IT, da je kakec bolj mehek. (da ne bo kdo mislil, da je tole plačana reklama – na žalost ni. Je le en majhen namig, ki upam, da bo v pomoč kateri izmed vas).

… No, da se vrnem na temo: starš sem malo več kot mesec dni in v tem času sem slišal že kar nekaj “nasvetov”, ki prihajajo z vseh smeri – od tistih, ki me imajo radi, do tistih, ki imajo radi pametovanje:

  1. OMG, umetno mleko?! FAK! A vama ni nč na bed?
  2. Aha, umetno mleko? A ni not ful ene svinjarije?
  3. Kr neki! Ah, če bi se mal pomatrala bi zihr šlo.
  4. Ja, jz sm mela ISTO! Moja ni hotla pol sm pa 2 min vztrajala pa je začela normaln.
  5. OOO, poznano! Mi smo tudi spančkali ampak sem vztrajala in je šlo. Malo jo ogovarjaj pa se bo zbudila.
  6. Malo se je treba potrudit. Čimveč pristavljaj k joški pa bo. 
  7. A nima dovolj mleka al se ji ne da? A veš morš res skoz dajat joško.
  8. Tut k ne vleče, ti jo kr mej gor na joški.
  9. Ja, je težko. Mi smo imeli pa preveč mleka.
  10. Ne bi smeli dati flaške, ker potem noče joške.

Vsak dojenček je drugačen, vsaka joška je drugačna, vsako srečanje Joška vs. Dojenček je drugačno – ni recepta, ki bi deloval v vseh primerih.
Do sedaj so še vsi (vključno z medicinsko sestro v porodnišnici), ki so bili zraven pri dojenju, zavzdihnili: “Aja … Hm … Ja, tole je pa res ena zaspanka …”

Milijon žensk bi z veseljem (le) dojilo … Pa pač ne morejo – pomisli na to naslednjič, ko boš hotel pametovati o dojenju in podobnih zadevščinah.

________________________

JA, midva ji dodajava umetno mleko – SO WHAT?
Ti to ni všeč? GTFO! 🙂

… Pa nehejte buzerirat mamice, k ne morjo dojit’!

_____

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____