Nedeljsko jutro sem izkoristil za peko ŠTRUDLA in se v ponedeljek odločil za tale blogec: KJE, KAJ, KAKO, ZAKAJ in KDO okoŁ Štrudla.
DOBER JABUČN ŠTRUDL – KJE?
Babice trpamo v domove za upokojence, na tržnici imamo nemške cene, tisti v trgovini je zanič … Pravi domači štrudl nima prav svetleče prihodnosti.
Moja mami naredi odličen štrudl, ki pa ima eno samo pomanjkljivost. Njena pečica je cca. 70 kilometrov oddaljena od mojega želodčka …
Kadar hočem uživati v prežvekovanju dobrega štrudla, moram: tja na obisk, ji povedati da jo imam rad, se razpričat o tem, kaj je novega …
Rad imam svojo mamico, ampak včasih bi rad samo zagrizel v en je*en jabučn štrudl – brez vseh “rd te mam, mami” ceremonij. (rd te mam, mami)
DOBER JABUČN ŠTRUDL – KAJ (potrebujem)?
Pri babici v sadovnjaku (itak je v domu in ne bo huda) naberemo jabolka. Če babica nima jabolk, poglej pri sosedih.
Pobrskaj še po špajzi, iščeš vanilijev sladkor.
Potrebuješ še maslo, vlečeno testo (meni ga je podarila tašča), cimet in kislo smetano, limono (lupinica) in rozine.
Aja, pa rum!
DOBER JABUČN ŠTRUDL – KAKO?
Naribamo jabolka, v rum+toplo vodo namočimo rozine, kos masla stopimo v topli vodi, naribamo limonino lupinico, namastimo pekač iiin …
Naredimo štrudl:
– razvij testo
– namaži (vsaj robove) z maslom
– razporedi jabolka in vse skupaj pokapaj z limoninim sokom
– natresi rozine
– poštapkaj z vanilijevim sladkorjem IN cimetom
– zavij v klobasico
– premaži s kislo smetano
Pečico nažgeš na 180° in timer nastaviš na 60 minut.
Rahlo ohlajenega poštapkaš s sladkorjem v prahu in VOILA: Nyummi Times!
DOBER JABUČN ŠTRUDL – ZAKAJ?
Ker je pač OKUSEEEN!
DOBER JABUČN ŠTRUDL – KDO?
Vsak, ki bo sledil tem PREPROSTIM navodilom.
ŠtrudŁa je simpl, simpl k PasuŁ!
Jabučn štrudŁ ROX!
P.S.
Ob objavi fotografij na Instagramu ali FBu lahko prilepiš #kdortoberefood
_____
P.S.S
A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?