D.I.L.F.

#frocnćnestane

Tale post je nastal ob 06:45, ko sem se še napol sanjajoč prebudil v čudovito s soncem obsijano jutro. Sanjal sem, da se z babičino sosedo kregam o tem, ali otrok “kej košta” oz. koliko.
_
Zapri oči.
Zamisli si, da srečaš babičino prijateljico. Veselo prikrevsa do tebe in tvoje drage in jo poboža po trebuščku. “Sta že naštimova kej?” vpraša nonšalantno. Medtem ko tvoja draga pogoltne bruhec, ki se ji je povrnil v usta, ti le nemo buljiš v bakino početje in razmišljaš, kaj boš rekel. “Um… ne še? He, he … nimava dnarja … he, he …”. Prestreli te s pogledom, te uščipne za lička in zabrunda: “Otrok nč ne stane, bemusunac! Bejžta damu pa zrihtita tole. Dans ni prevroč, se bosta še fajn mela!”
_
Odpri oči. Pogoltni bruhec.
Si? No, potem pa je čas, da te še jaz dregnem med rebra in ti malce razjasnim določeno laž, ki jo je prikupna stara gospa izrekla med svojim malček nagravžnim početjem, tj.: “Otrok nč ne stane …”
Leta 2017 sva z izbranko pričakovala otroka. Imel sem “kravco”, imela sva štalco in čas je bil za šikišikibengbeng – saj veš – ni bilo prevroče in sva se celo fajn imela med kreiranjem male štručke.
Nekaj dni kasneje je draga polulala eno ali več (4) palčk in veselo naznanila novico, da bom postal očka.
Slabih 7,3 sekunde kasneje sva že šopingirala za vse “nujne” stvari, brez katerih otrok ne more živeti. Otrok je še pred svojim rojstvom postal strošek. Ja, grdo se sliši, a mala žverca je že pri mikroskopski velikosti postala eden večjih porabnikov € v našem gospodinjstvu.
Preden se je rodila (gre za obdobje 8,5 mesecev), sva za “njene potrebe” zapravila pravo malo bogastvo.
V glavi mi odzvanja: “Če neb mela pa neb dala!” – res je, a otrok dejansko stane. Tudi v primeru da z nakupovalnega seznama potrebščin za dojenčka izbrišeš vse nenujne nakupe (beri 95 % primerov), so tu še plenice, cunjice, voziček, lupinica … Seznam je neskončen! Priznam, da bi brez pomoči babic in dedkov ter vseh ostalih družinskih članov + prijateljev težko “sfolgala”.
Froc stane! In to precej! Dojenček je “poceni”, otroci stanejo. Stroški namreč eksponentno rastejo skupaj z otrokom. Vrtec, nove cunje, igrače, šolske potrebščine, kondomi … UF, kaj vse me še čaka!
_
Buuut, there’s a twist!
Otrok stane, a je vsak zapravljen cent in vsaka vložena minuta v vajin največji projekt vredna truda. Le en nasmeh moje male princeske je dovolj, da bi zanjo pognal vso plačo in ji namenil ves svoj čas in denar danes in do konca življenja!
Froc je investicija: vlagaj vanj (na vse načine) in povrnilo se ti bo milijonbilijontisočkrat!