D.I.L.F.

Fetiš ali Fetiš?

Besedo “fetiš” lahko izgovorimo na kar nekaj načinov: v SSKJ pravijo, da sta zgolj dva načina izgovorjave pravilna, a kdo smo mi, da bi sodili nekoga zgolj po tem, kako izgovarja besedo “fetiš”?

Obstaja malo morje fetišev in načinov izvajanja le-teh. Nekateri so preprosti, drugi zapleteni … Prav vsi (kjer se vsi udeleženi z dogajanjem strinjajo) pa so sprejemljivi!

Nekoč, pred davnimi časi s(m)o sanjali medicinske sestre in robate kavboje – na vaških veselicah in po ordinacijah je škripalo od užitkov. A že takrat je bilo na sceni ogromno tabujev, ki so prisotni tudi dandanes. Fetiši in želja po njih so obstajali/obstajajo, a živimo v precej obsojajočem svetu, kjer ni prostora za vse “nenormalne” (beri: nekristjanske) prakse seksa.

Potem pa je prišel Christian Grey s svojo rdečo sobo in helikopterjem in šeškanjem in Audijem in … in kar naenkrat smo vsi mokrili hlač(k)e ob prebiranju trilogije, ki je nekako normalizirala BDSM. Vezanje, davljenje in šeškanje … dominacija in predajanje le-tej so postali del normale. Ženske so kar naenkrat dojele, da si želijo takih stvari (tukaj ne ciljam na helikopter, novega Audija in sanjskega tipa s precej nesanjsko preteklostjo) – bejbe so v kinematografe nosile kumare in se kar tam pred vsemi predajale svojim strastem … (to ravnanje je precej na meji dovoljenega, zato tega ne podpiramo 100 %).
Svojim partnerjem so zaupale, da jih vzburja BDSM v takih in drugačnih oblikah in kar naenkrat se je s pomočjo treh knjig zgodila majhna fetišistična revolucija. Pari so bili tako nežno porinjeni v komunikacijo, komunikacija pa je najbolj pomemben temelj dobrih odnosov in je ključna za dober IN odličen seks! Folk je začel seksat in to na “dirty” način! WUHUUU!

Ni pomembno, kako in kaj je tisto, kar nas vzpodbudi k boljši in bolj odkriti komunikaciji in boljšim odnosom, važno je, da se to zgodi! Ponosno lahko povem, da smo bili med prvimi, ki so promovirali zdravo spolnost in uporabo erotičnih igračk in vesel sem, da so nam drugi sledili. Skupaj nam BO uspelo – normalizirali bomo vse spolne prakse in detabuizirali seks.

Tudi erotične igračke so del fetišizma. Biči, uniforme, vibratorji … to so instrumenti, s katerimi lahko zadovoljujemo naše fetiše ali fetiše naših partnerjev. Seveda imaš lahko tudi fetiš, ki ne potrebuje nikakršnih pripomočkov … in to je tisto, kar je najlepše pri fetiših: da so različni in da ima vsak lahko svojega.
Pač partnerju poveš, kaj te pali in gremo v akcijo …

… VALDA!
Seveda ni vedno tako. Včasih nam je nerodno, včasih nas je sram, včasih nas je morda celo strah, kaj bo partner rekel in kako bo odreagiral. Nič čudnega – nekateri imamo pač res “weird” in nenavadne fetiše, ki (še?) niso družbeno povsem sprejeti, zato nam je ob razkrivanju le-teh precej neprijetno. Nič hudega ni, če katerega izmed fetišev zadržite zase, sploh če menite, da vaš partner morda ne bo razumel vaših nagnenj … a pomislite, kaj bi se zgodilo, če bi partner ta vaš fetiš sprejel in se morda celo strinjal, da ga preizkusita?! OMG, BEST SEX EVER?!

Mogoče … mogoče pač ne. Vsak zase mora razmisliti, kaj in kako. Je vredno tvegati ljubezen svojega dragega, za izpolnitev ene “čudne” želje? Ni res, da ljubezen premaga vse ovire in da bi vsak dober partner za svojega partnerja storil čisto vse … nekateri fetiši so lahko precej ekstremni, zato ne gre pričakovati, da bodo vaši ljubljeni naklonjeni prav vsem željam, ki vam burijo domišljijo.

AMPAAAK noben fetiš ni vreden obsojanja – 100 ljudi, 100 fetišev!

Rad bi samo povedal, da raziskovanje, experimentiranje in ogromno komunikacije vodi v boljši odnos IN boljši seks!
Morda bo tole malo seksistično, a menim, da imate ženske vseeno precej lažje delo, ko pride do izražanja seksualnih preferenc. Načeloma smo moški bolj odprti za “zadeve” in bi za svoje partnerice storili več … ker nas ponavadi “rajca” precej več zadev kot ženske. Resno mislim – je tam zunaj kakšen tip, ki bi zavrnil tvojo željo po tem, da se oblečeš v seksi medicinsko sestro? Je tam zunaj kakšen moški, ki bi ženski odrekel cumshot ali kaj podobnega?
Je tam zunaj … seveda so, a je moških, ki bi kategorično zavračali fetiše žensk, manj, kot je žensk, ki se čudijo paleti fetišev, ki jih imajo njihovi moški.
JA, tipi smo weird in imamo milijardo želja … UPS!

Ampak v današnjih storijih smo videli, da ste tudi dame precej nagnjene k fetišem … BRAVO!
Samo s spoznavanjem sebe in svojih preferenc bomo lahko najboljši ljubimci drugim!

Raziskujte svoje telo in svoje misli, delite svoja spoznanja s svojimi partnerji in seksajte tako, kot vam(a) paše!