PARTY MIX

#dnevnik21letnikaMAT

Danes je torek, od začetka učenja za maturo je minilo natanko 13 dni. V tem času sem … prebral knjigo :/
Ločil bom peno od valov slovenskega pisatelja Ferija Lainščka je ODLIČNA knjiga, ki sem jo prebral v treh delih. No, bral sem jo cca. 50-krat, ampak DEJANSKO prebral vsaj eno vrstico sem pa ekzaktno TRIKRAT in jo – ker je odlična, prenehal brati samo zaradi pozne ure. (note to self: beri zjutraj!)

Nekakšen odpor do učenja v meni tli še iz časov, ko smo malo hitrejši učenci ob dokončanju nalog zadanih s strani učiteljev dobili za “nagrado” dodatne naloge = NE delaj prehitro in preveč vztrajno pa ti NE bo treba delati dodatnih vaj … ta vzorec sem (ne)zavedno prenesel na učenje. Ki ga je bilo v mojih dosedanjih 28 letih bore malo – saj veste, pretiravati ni dobro!

Torej – sem rekel, da začnem s knjigo; nekaj lahkega za začetek, da se spravim v pogon …

Bolj razmišljam, bolj mi je jasno, da je bilo ne-branje knjige le odlašanje tistega zares nadležnega dela mature > matematike.

Danes je torek, od začetka učenja za maturo je minilo natanko 13 dni in danes sem: obesil cunje, pospravil posteljo in omaro, odnesel smeti, skuhal kosilo za naslednje tri dni (juhica/obara/omakica za mojo predrago ženo, ki me prijazno spodbuja k učenju), sprehodil psa, uredil neke stvari na banki, na tablico namestil vse aplikacije (katerih inštalacijo odlašam že nekaj dni), dobil milijardo idej za blog, getintouchal z vsemi, ki sem jih zanemarjal zadnje dni … Tako opravilno uspešnega torka nisem imel že dolgo.

Aja, pa rešil sem 5 računov, narisal nekaj rožic v vadbeni zvezek, ugotovil, da nimam šilčka, 9 minut iskal radirko, zavrgel 3 strani iz zvezka, ki bi me opominjale na sramotne NEpravilne rezultate, do katerih je prišlo SAMO zaradi moje površnosti (ki je bila moj “adut” že v preteklosti) iiin … Napisal tale blog.

12583909_751979204934096_1200194121_n

Hja, grem sedaj (poskusit) rešit še kakšen račun, vi pa … Hmmm, a je skuhano kosilo? Cunje obešene? Si odgovoril/a na vse SMS-e in PVT sporočila? Si nahranil/a mačko???!!!

Matematik – (not) over & out :*