PARTY MIX

#dnevnik21letnikaOLD

“No, bejž vn. Jz grem spat še mal domov,” je neusmiljena Manca, ki v pižami že skorajda spi na voznikovem sedežu. Fakesamozavestno se premaknem iz avta v notranjost stavbe, kjer po kratkem predvidevanju stopim do najstarejše osebe tam (cca. 5-10 let starejša od mene) in jo vprašam:

“Ali ste vi moja učiteljica?”.

JA – na ekskurzijo grem!

Sedim na avtobusu, čakam in pogledujem proti sošolcem. Razen (še enega) pleškota, šoferja in prfokse (to je ta sleng, k ga mi mulci uporabljamo) sem daleč najstarejši udeleženec ekskurzije v Tolmin. Ekskurzija za “21-letnike” je organizirana za vse bodoče maturante, ki so si za izbirni predmet izbrali zgodovino ali geografijo.

V rokah držim zmečkan A4 list, na katerem imam glavne ugotovitve seminarske naloge, ki jo bom na poti v Tolmin predstavil sošolcem: Geografske značilnosti Baške Grape. Rekel bom samo tole: od mojih časov v srednji šoli se je na internetu znatno povečala količina seminarskih nalog in podobnih zadevščin, ki spodbujajo lenobo maturantov.

Nuff said, yo, wazzzap my hommie?! Ali pač nekaj takega – saj veste, jaz sem eden tistih KulStarcev.

Večina sošolcev najbrž misli, da sem eden od prfoksov, ki so jim bili dodeljeni za spremstvo, zato se naredim še bolj kul (še bolj, kot sem bil kul v laid-back-bmk-za-vse pozi) in vprašam: “A ostali ste kao že nardil seminarske? Jz nimam še nč!” Prikimavanje, odobravanje in smeh: being lazy = cool … (če kao niste vedeli).

No, ja … mogoče se pa niti ni toliko spremenilo …

Med poslušanjem predstavitev, ki so jih skrbno pripravili sošolci, zaspim in se zbudim šele malo preden se ustavimo na prvi postaji naše ekskurzije: Divje jezero.

7 minut kasneje že drvimo proti Idriji … Iz idrije v Tolmin in tako dalje.

Ste vedeli, da Idrija sploh ni “en zabačen kraj”? V kraju je kar nekaj zelo uspešnih podjetij, imajo najmanjšo brezposelnost v Sloveniji in … no, na avtobusni postaji je na okencu za informacije visela najdena denarnica z logotipom KELLY FAMILY (NOT kidding). To pa še ni vse: poleti bodo v kinu vrteli 3. del Policijske akademije! SVEŽŽŽE!!! (kidding)
 –

12992763_796907773774572_1446360784_n

Vmes se je nekaj junakov odločilo kofetkat v vsaki je*eni oštariji v vseh fu*oje*inah, ki smo jih obiskali. Kava, čik, kava, čik, kava … še slivovica je padla na enem od “odmorišt”.

Star sem: tipček, ki kadi pred prfokso, mi ni več kul, bejba na koncu vrste, ki osmraja naravo z ganđo, mi gre na ku*ac, petelinjenje okoli tega, kdo je spil več in kdo se lahko bolj dere na enem od spomenikov padlim borcem druge svetovne vojne, pa rezultira v nenadzorovanem utripanju mojega levega očesa.

DF*CK happened z mularijo? Ja, tudi mi smo bili frajerji, ko smo prešvercal kako cigareto na ekskurzijo, snifali kredo, shareali po 2 pivca med 10 ljudi itd. – nikoli pa nisem bil v družbi kretenoidiotov, ki se 12 centimetrov stran od napisa “Prosimo za kulturno obnašanje v okolici spomenika padlim …” derejo ko jesiharji …  OFAK, a sem res to rekel? Sounded like moja mtka! Popraskam se po pleši in zavzdihnem … YUP, I’m too old for this sh*t! ” (za vse tiste, ki ste premladi, da bi dojeli ta “joke”)

_____

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____

Maturantske radosti 21-letnika