M.I.L.F.

#DIYtutukrilce

Julijina prva rojstnodnevna zabava je bila povsem v znamenju lubenic, zato smo temu prilagodili tudi njen outfit. Zamislila sem si bel body s potiskom in tutu krilce v slogu lubenice. Krilce sem želela izdelati sama, da bi imela Julija na sebi nekaj unikatnega, saj je enkratna in neponovljiva tudi ona sama.

Najprej sem na YouTube kanalih preletela način izdelave tutu krila brez šivanja. Kupila sem rdeč in zelen til, peške pa sem izrezala iz črnega filca. Še največ težav sem imela, ker nikakor nisem uspela izvohati luknjaste elastike, ki sem jo potrebovala za izdelavo, na koncu mi jo je donirala kolegica šivilja.

POTREBŠČINE:

 • zelen in rdeč til (jaz sem kupila vsakega po 1,5 m)
 • malo filca za peške (izrezala sem jih 25)
 • elastika z luknjami
 • lepilo za tekstil
 • kuhinjske elastike (služijo kot pripomoček za lažjo izdelavo)
 • kuhinjske brisačke (služijo kot stojalo za lažjo izdelavo)

DODATNE INFORMACIJE:

 • Obseg Julijinega pasu: 45 cm
 • Skupni čas izdelave: cca. 4 ure (odvisno od spretnosti)
 • Cena (skupaj z lepilom za tekstil, ki ga porabiš samo za vzorec): 12 €

POSTOPEK:

 1. Til obeh barv narežite na enako velike trakove (moji trakovi so merili pribl. 10 x 35 cm, odvisno od želene dolžine krila).
 2. Iz filca izrežite peške v obliki solzic.
 3. Elastiko s sponko namestite na široko rolico kuhinjskih brisačk.
 4. Posamezne trakove tila prepognite ter naredite zanko, ki jo potisnete skozi luknjo v elastiki. Skozi zanko nato potisnite preostala dva kraka tila, tako da til zaobjema elastiko, in rahlo povlecite. Spodnji dve vrsti sestavlja zeleni til, zgornji dve pa rdeči. Posamezne sklope trakov, ki so že vpeti v elastiko, spnite skupaj s kuhinjskimi elastikami, da boste lažje nadaljevali in vam ne bodo v napoto. Te elastike boste na koncu odstranili in trakove lepo razporedili.
 5. Na rdeče trakove z lepilom za tekstil prilepite peške iz filca.
 6. Elastiko lahko na robovih zašijete skupaj ali pa spnete s sponko/našijete ježka. Jaz sem imela dovolj elastike, da sem ji krilce na hrbtu enostavno zavezala na mašnico.

Postopek izdelave je povsem preprost. A ker pride končno krilo precej nabrano, se ga je Julija na začetku kar bala in je jokala, če sem ji ga želela obleči. Zato smo krilce za par dni položili med njene igrače, da se ga je navadila. Tako da zgolj kot nasvet: če so vaše punčke bolj boječke, krilo naredite kak teden pred dnevom D, da se ga navadi.

Idejo za krilo v slogu lubenice pa lahko izkoristite tudi za naslednje pustovanje.

rpt