M.I.L.F.

#diycakesmashcake

Julija je v sredo, 18. julija dopolnila eno leto. Midva sva ob tej priložnosti želela posneti nekaj fotografij, kako s širokim nasmehom zakobaca proti torti ter vanjo v sekundi potisne obe roki do komolcev. Ker sva vedela, da bo ogromno sladkarij pojedla že na svoji uradni rojstnodnevni zabavi par dni za tem, sva se odločila, da bova za domače “cake smash slikanje” naredila torto, ki je “baby-proof” (beri: ne vsebuje dodanih sladkorjev in sestavin, ki za enoletnike niso najbolj priporočljive).

Torto sem delala bolj po občutku, ampak na koncu smo si vsi zadovoljno oblizovali prste, z Julijo vred!

SESTAVINE:

  • 1 kg skute (jaz sem kupila pasirano, ki je v bistvu že kot nek sveži sir)
  • 1 sladka smetana
  • 3 zelo zrele banane
  • 2 žlici kisle smetane
  • 2 čajni žlički chia semen
  • rozine
  • 150 g masla
  • 2 zavitka Lupilu baby piškotov (Lidl)

POSTOPEK:

Okrogli pekač z obodom premera 26 cm obložite s papirjem za peko. Najprej se lotite piškotnega dna. Dva paketa piškotov zdrobite (z valjarjem, na primer) ter dodajte 150 g zmehčanega masla. Z roko pregnetite, stresite v pekač in z žlico dobro pritisnite ob dno. Pekač postavite v zamrzovalnik, medtem pa izdelajte zgornjo plast.
Kilogram skute oz. svežega sira dodajte k trem zrelim pretlačenim bananam. Dodajte pest rozin, sladko smetano, dve žlici kisle smetane ter dve čajni žlički chia semen (namesto želatine, da bo masa bolj kompaktna). Vse skupaj dobro pretlačite in premešajte kar s tlačilko za pire krompir.
Pekač vzemite iz skrinje ter na testo enakomerno razporedite kremo. Čez noč postavite v hladilnik.
Pred serviranjem torto okrasite z najljubšim sadjem. Pred okraševanjem torto za četrt ure postavite v zamrzovalnik.

Rezultat? Poglej fotografije!

Luštkano, kajne? Včasih lahko kar doma ustvarimo neprecenljive spomine – samo s pomočjo iznajdljivosti in telefona!