PARTY MIX

#divideetimpera

Zadnje dni po FB kroži fotka televizijskega ekrana, na katerem je prikazan graf, ki so ga glede na podatke “CSD” spacali na naši nacionalni televiziji.

Z grafa je razvidno, da NEzaposlena mati samohranilka (2 otroka) v Sloveniji prejme 957 €. Zaposlena mati samohranilka v enakih pogojih dobi le 39 € več, kar je seveda razburkalo slovensko javnost.
Komentarji pod objavami so tipično slovenski …

“Grozno! Preklete ciganke – sam natepavajo se 24/7! Prekleti Strojani pa busanci pa vsi teli taspodni! Molzejo državo, molzejo NS! MENE pa tebe pa Lojzeta pa Micko … KURBARIJA, ti povem! KDO PA ŠE MA DVA FROCA DANS?! PA DA JE BREZ ŠIHTA??? Pol pa še pedri hočjo posvajat, pa kva se bo še zgodl?!

Valda – nobena od “pravih” slovenskih družin, ki jih tvorita pravi oče in prava mamica, nima težav s tem, da bi imeli v gospodinjstvu 2 otroka in da bi bil morda kateri od staršev brezposeln. ITAK – CandyLand Slovenija poskrbi za svoje (prave) državljane: vsi pravi Slovenci imamo dobro plačo – vsaj 1.151,76 € neto (po aktualnih podatkih statističnega urada Republike Slovenije). #LOL #bananistan
O vpletanju tistih, ki imajo rajši fante in/ali punce – v nasprotju s pravili, ki jih je napisal tistitamzgoraj – rajši ne bom. Lahko samo rečem, da tukaj resnično niso nič krivi. Jeba, a? Ko še peder ni za nič kriv …

OK, niso pedri krivi.
Kdo pa nas pol jebe?

Bosanci pa Hrćki?
Mislim, da ne.

Cigani?
Nope, tudi večno-krivi niso sodelovali pri tej zaroti.

Kdo hudiča pa je potem tisti, ki tako vztrajno molze državo? Kje so te “mamice”, ki prejemajo taužent evrov na mesec samo zato, ker so uspešno povrgle 2 zajedalca sodobne slovenske družbe? KDO, porkaflik, so ti ljudje?

Nimam pojma!
Bedno, kajne? NIMAM POJMA. Res ne. Moral bi vprašati enega izmed novinarjev na RTVS, ki na mesec porabijo nekaj več kot 11 milijonov evrov iz denarnic slovenskih gospodinjstev.
Veš, koga mislim? Mene, tebe, Harisa, Dragana, Mohameda, Evgenčija in ostale bebce, ki vsak mesec plačujemo (tudi) tistih idiotskih 13 €, ki naj bi šli za … Nimam pojma, kaj. Prepričan sem samo v nekaj, tj. da ne gredo za kvalitetne novinarje, ki bi opravljali svoje delo. Objektivno in z nekaj hrbtenice … in ne tako, kot jim to narekujejo tisti “tam zgoraj”. Ja, tisti, ki nas špricajo s chemtrailsi!? #zarote #vemkdojeubilkenedija

Brkam hruške in tampone? JA!
Zakaj?

Zakaj pa ne? Kaj ni ravno to tisto, kar nas dela človeške? Ni to tisto, kar nas dela PRAVE SLOVENCE?

Pod fotografijo grafa, na katerem so zelo premišljeno in zavajujoče uporabljeni podatki (ne upam trditi, da ne gre celo za napačne podatke), se kregamo o 1.001 stvari, ki nima nobene povezave resničnimi težavami. Tistimi RESNIČNIMI težavami, ki so pred nami (in v nas). Tistimi težavami, ki težijo vse nas, ki živimo v Sloveniji – ne glede na to, v kateri občini smo bili spočeti.

Ne govorim o težavah, ki jih “razkrivajo” na RTVSLO (in v ostalih bednih medijih). Ne govorim o tistih problemih, ki odmevajo po radiu in se nam v okencu spodaj prikazujejo med gledanjem porničev na računalniku.
Govorim o resničnih težavah. O revščini. O bedni sociali. O nezaposlenosti. O (pre)visokih davkih. O pragu revščine in tisočih, ki ga ne dosežejo. O pretepenih otrocih in o tistih, ki sploh nimajo nikogar, da bi jih pretepal. O tem, da sovražimo sočloveka, ker bi model želel dvig minimalca za dostojnih 50 evrov – valda nav ta kurba zdej mene zažirala?!

Ne.
Mi se kregamo pod novicami, ki sploh niso novice. So le (namerno ali skrajno nesposobno?) napačno interpretirani podatki in sporočila, ki odvračajo našo pozornost od pravih problemov. Nihče ne pomisli na to, zakaj in kako _______.
Vsi le pograbimo prvo kost, ki nam jo servirajo prek medijev in … divide et impera.

Vsakič znova pozabimo na resnične težave in se, kot rečeno, (s)kregamo okoli bedarij – ki nimajo nobene povezave z resničnostjo – namesto, da bi razmišljali o pravih problemih.
Divide et impera – razdelili so nas, nas skregali. Ponovno in spet.
Mene, tebe, Harisa, Dragana, Mohameda, Evgenčija in ostale bebce, ki natepavamo žene (LOL, Evgy – spet nisi nič kriv!), delamo otroke in se potem ločujemo – samo zato, da bi samohranilke prejemale bajnih 957 evrov “plače” za guljenje kavča.
OK, nekateri izmed nas občasno skočimo na šiht … Ampak, zakaj bi se jebal? RTVS via CSD pravi, da se ne splača. Od tvoje povprečne plače (1.151,76 €) odšteješ bencin, ki ga skuriš med vožnjo na šiht, pa si spet pri tistih 957 € …

JEBEŠ ŠIHT! BODMO VSI SAMOHRANILCI! Še vrtec je potem cenejši!

Vrtec? JA, kaj nisi vedel, da je vrtec skoraj zastonj, če imaš 5 pamžev?
MAJKO JIM JE…!

_
Na naslovni fotografiji je šokiran moški, katerega seksualne preference uredništvu niso poznane. Njegovo fotografijo smo našli s pomočjo Strica, ki vse ve. Ostale podrobnosti niso znane.

________________________

P.S.

A že lajkaš mojo FB stran? Kaj pa Instagram?

_____