PARTY MIX

#babesočudne

Na dejstvo, da so babe čudne, se še vrnemo, zaenkrat naj ga le čisto nedolžno omenim tukaj, na začetku članka – ravno toliko, da te razpizdim in boš hotela prebrati do konca.

Tipi smo zvezani čisto drugače kot ženske, med nami pa je ravno toliko vzporednic, da še lahko trdimo, da smo pripadniki iste vrste.
Kje pa so tiste razlike?

___

Ženske so rade lepe. Od začetka do konca. Všeč jim je vse: od priprav, do končne izvedbe in uživanja v tem – da so lepe. To je glavno gonilo velike večine pripadnic ženskega spola. Ja, tukaj so tudi kariera, družina … Ampak (skorajda) vsem ženskam je skupno to, da uživajo v (lastni) lepoti – tudi, če je za to treba čez 101 oviro.

Nekaj primerov (razlage so v oklepajih):

“OMG, sem šla na nohtke pa je blo tkooo fajn!” (OMG = O, moj bog)
“Ka si ti ja nor? Čuj tote podalške sn si nt devala 6 ur pa sn tak vesela, da ti nea morn povedat!” (Nekaj koroškega o podaljških)
“Sm šu u šoping pa sm kr fasngo naredu, tok sm trepalnc kupu pa unh bronzarjov za rt.” (Gorenjska verzija uporabe ženskega spola in nekaj o nakupovanju trepalnic in samoporjavitvenih krem)
“Nebodigatreba na blagajni mi je dejal, da jim čitalec kartic ne dela in sem morala plačati s petstotaki. Dasiravno imam čisto nove ustnice, sem kar malo razočana nad njihovo uslugo.” (Nadpametne besede za tiste, ki pameti nimajo)
“U pet štacun sm mogla, da sm dobla taprave nete za ta pof*kan pirs!”
(Raba kletvic je značilna za glasbene subkulture, ki temeljijo na izražanju čustev in negiranju avtoritete)

Ne glede na geografsko poreklo, ženske so nagnjene k temu, da stremijo k lepotnim idealom. Le-ti pa se razlikujejo glede na generacijske razlike, spolno usmerjenost, različno pripadnost subkulturam …

Velike in čvrste prsi, natrenirana rit, dolgi valoviti lasje, svetleči nohtki in zatečene ustnice …

Vsaka – razpi*dena metalka, posilikonana lovača, kmečka dekla, razvajena šolarka in skorajda vsaka gozdarka – bi bila rada lepa.
Na svoj način in izbrani publiki na oceno – lepa.

Naravno je, da se v tej kopici žensk, ki bi bile rade lepe, najde tudi malo manjša množica žensk, ki bi bile rade lepše, in še malo manjša gruča žensk, ki bi bile rade najlepše.

Ko pride do tekmovanja med temi na videz nepovezanimi neznankami, ki realno nimajo nikakršne podlage za izmenjavanje negativne energije, pa se zgodi nekaj, zaradi česar je ta svet na trenutke zelo krut …

V vsaki ženski tiči ena majhna tečna baba, babe so žleht in, kot že rečeno, “babe so čudne!”

… nastane kreg!

___

Tipi pa smo radi … lepi?
Ne, nisem še slišal debate dveh tipov, ki bi se hvalila s tem, komu so bolj pobelili anus in kateremu so dalj časa pulili obrvi. Prav tako še nisem videl tipčkov, ki bi tekmovali v tem, kdo je lepše postrižen in kateri ima bolj raven nos.
Tipi ne tekmujemo v tej od narave precej odvisni kategoriji.
Jebiga, če si grd, si pač grd. Malo manj lepa ženska ima lahko dobre joške pa bo še vedno huda. Gadan tip ima pa lahko najlepši sixpack in najdaljšega tiča na svetu pa bo še vedno … Gadan!

Tipi tekmujemo v stvareh, ki niso prirojene, oziroma se jih da spremeniti, okrepiti, nabildati, povečati … Tipi smo radi … NAJBOLJŠI!

Nekaj primerov (razlage so v oklepajih):

“Staaari, moja bembara za šaŁo poje tvojo mećko!” (Gre za tekmovanje med avtomobilom znamke BMW in Mercedes)
“Prisežem, da je magnituda frekvence, na kateri deluje čip CX-3821, večja od magnitude frekvence, na kateri deluje čip v tvojem skropucalu, ki bi se ga sramoval jamski človek, v kolikor bi le-ta uporabljal tako nezahtevno računalo, kot ga imaš ti.” (N00bi se kregajo o tem, kdo je bolj nedolžen)
“FEEEEEEEEK! Kva sm ga pa zabu čez tebe pa še banano sm ti stalov! Huhuuu, a ti je kej lame?” (Košarkarji tekmujejo v tem, kdo ima bolj črnsko ahilovo tetivo)
“Vidiš tisto mladenko pri največjem čolnu – v marini? No, tista marina je moja.” (Denar je sveta vladar. Moški radi tekmujemo v tem, kdo ima več pod palcem.)
“Grta pa dovta pa grta pa dovta pa grta pa dovta! Moj traktor gre, kjer češ! Moj traktor je bulši od tvojiga!” (Tudi kmetje so tekmovalni)

Moški tekmujemo v vsem, kjer mislimo, da imamo možnosti za zmago. Kdo ima največjo televizijo, najhitrejši računalnik, najboljši strel z levo nogo in največji kakec, ki še ne zamaši stranišča – moški tekmujemo v vsem …
Razen v lepoti.

___

Res je. Ljudje – babe in desci – smo tekmovalni. Tekmujemo v tem, onem in v vsem vmes. Nekatere vzburja to, druge razveseljuje nekaj drugega, tretji so srečni, če …

Ženske stremijo k lepotnim idealom, moški pa se navdušujejo nad vsem ostalim – to pa je tista malenkost, ki nas loči na:
a) moške, ki smo v večini manj konfliktno naravnani do ostalih moških
in
b) ženske, ki v drugih ženskah velikokrat vidijo le zlo in priložnost za tekmovanje in kreg

Zakaj?
Med moškimi je manj kreganja ravno zato, ker obstaja 3.353.423.490.283 področij, na katerih lahko tekmujemo. Skorajda nemogoče je, da bi se našel gospod, ki ne bi bil najboljši v vsaj eni stvari. Hej, lahko tekmujemo v tem, kdo ima najmanjšega tiča – evo, zmagovalec!

Ženske pa tekmujete le v eni stvari. Ok, pustimo ob strani debate o tem, katera je boljša mama in katera skuha boljšo juho. Tudi za tisto najboljšo kuharico in tisto, ki ima 7 pridnih otrok, se bo našla opazka, da ima ena od njiju ogromno rit, druga pa povešene joške.

NO, pa smo prišli do konca članka, kjer bi moral podati eno pametno ugotovitev in/ali nasvet.

Hja, ne vem – dojemite že, da ste vsaka zase lepe in se obremenjujte s stvarmi, ki zares kaj pomenijo? Npr. nov največji TV ali pa najbolj načipiran avto?