M.I.L.F.

#adijoduda

Duda je lahko super pripomoček, ki nadomesti mamino bradavico in mamici v prvih nekaj mesecih omogoči vsaj nekaj minut počitka, tuširanje ali nemoteno basanje s čokolado. Lahko je dobra tolažba, če si otrok razbije koleno, lahko je super zadeva za uspavanje, ampak po otrokovem dopolnjenem drugem letu starosti nam predstavlja samo še nadlogo. No, ne vsem nam, Juliji je super, midva pa njenega navdušenja nad gmoto žvečljivega silikona ne deliva. Jaz sem bila pred porodom odločno proti uvedbi dude (krivi zobje so pač terjali svoj davek), ampak saj vsi vemo, koliko zarečenega kruha se poje v času starševstva.

Sicer se pri nas duda uporablja samo še za spanje pa še to jo v prvih minutah vrže ven iz ust, ampak brez nje pa ne gre in ne gre zaspati. Poskusili smo vse mogoče načine, sočutne in malo manj sočutne, tvezili smo zgodbice, dudo prerezali, sama jo je tudi že pogumno vrgla v smeti, a jo je zvečer zahtevala nazaj, brskala po smeteh in neutolažljivo jokala.

V vrtcu opoldne že dolgo zaspi brez dude, vzpostavljeno imamo večerno rutino, pogovarjamo se o tem, da je že velika punca, da dude več ne potrebuje. Z nama se v vsem strinja, ko pa pride ura za spanje, brez cuca nikakor ne more zaspati, pa naj bo še tako utrujena. Ne želim pa ji z odvajanjem povzročati dodatnega stresa, kar v prevodu pomeni, da ne bom pustila, da se tri ure joka in potem omaga ter zaspi.

Zdaj smo se te nadloge lotili bolj sistematično. Po naključju smo pred časom na Animal Planet videli dokumentarec o osirotelem slončku, bil je nebogljen, komaj je preživel. Juliji sem sproti razlagala, da uboga živalica nima staršev in da joka. Pa je sama prišla na idejo, da bi mu v tolažbo ona odstopila svoje dudice. Ponujeno priložnost sem zgrabila z obema rokama in na široko začela napletati zgodbe o slončkih, ki nujno potrebujejo njene cuclje. Vsak dan je gledala posnetke malih slončkov in zares je začela naokrog razlagati, kako bo svoje dude podarila živalicam brez mamice in atija.
Pa smo združili prijetno s koristnim … Nove destinacije za potovanje v letu 2020 še nismo imeli in smo izbrali tako, kjer lahko obiščemo sirotičnico s slončki. Karte so plačane, do odhoda sta še slaba dva meseca. Morda pa nam uspe na tak način. Mora biti pa to definitivno najdražji #adijoduda projekt v zgodovini človeštva.

ŠRILANKA, prihajamo (in s sabo bomo prinesli cel kup dud)!

*Kdo misli, da nam bo dejansko uspelo?